קריש דם או טחור?

דיון מתוך פורום  טחורים

30/06/2013 | 20:44 | מאת: גד

שלום רב, זה שבועיים שאני חש מעין גולה בפי הטבעת. חזרתי היום מהפרוקטולוג אך לא הבנתי לגמרי את אבחנתו. לאחר שבדק אותי הוא אמר לי שאין לי בכלל טחורים (כפי שחשבתי) אלא קריש דם. הוא אמר זאת כך, כמעט במילים אלה. הוא אמר שתוך מספר שבועות זה יעלם מעצמו. שאלתי אותו כיצד להתנהג, האם להזהר ממשהו מסויים. הוא אמר שאוכל לעשות הכל כרגיל, זה עניין של זמן עד שזה יעבור. שמחתי מאד לשמוע זאת, אך כשהגעתי הביתה וקראתי קצת באינטרנט על הנושא זה קצת בלבל אותי. כי נראה, בניגוד למה שהוא אמר, שזה כן טחור, אך זאת בעיית טחורים שהתפתחה לטחור קריש דם בתוכו. האבחנה היא: hemorrhoids external thrombosed מה יש לי וכיצד עלי לנהוג? תודה רבה! גד

07/07/2013 | 00:51 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום גד האבחנה שכתבת נכונה וגם הרופא שלך צודק - יש לך טחור חיצוני - זהו וריד - ובו קריש דם הנובע מיציאה קשה ומאמץ בזמן היציאה - לרוב הסיבה היא טחורים פנימיים אבל אם הרופא שלך בדק וקבע שאין אז מדובר באפיזודה חולפת שלא תחזור אם תקפיד על יציאות רכות

מנהל פורום טחורים