טחורים בהריון?

דיון מתוך פורום  טחורים

09/06/2013 | 17:02 | מאת: חודש שמיני

שלום ותודה מראש, אני נמצאת כרגע בתחילת חודש שמיני של הריון ראשון. בשבועות האחרונים שמתי לב שיש סביב פי הטבעת בלוטות כאלה (כמו ענבים קטנים) שאני מרגישה עם האצבע, הם בדרך כלל יוצאים אחרי יציאה בשירותים, ואחר כך נכנסים פנימה רוב הזמן. אני לא בטוחה אם הם טחורים כי הם לא כואבים בכלל, אולי טיפה מגרדים לפעמים אבל לא משהו משמעותי. לא כואב לי ביציאות, וחוץ מזה שאני מרגישה אותם אני לא הייתי יודעת שהם קיימים. (אין דימומים או סימפטומים אחרים) האם זה סביר שזה טחורים? יש דרך לטפל בהם? אני מפחדת שהם רק יחמירו ורוצה לטפל בזה לפני הלידה. מה אפשר לעשות? תודה!

15/06/2013 | 19:41 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך לפי התיאור שלך אלו טחורים חיצוניים - לרוב הם תוצאה של טחורים פנימיים -כדאי להבדק ע"י פרוקטולוג כי זה יחמיר בלידה ואחריה ללא טיפול

מנהל פורום טחורים