ייעוץ טיפול בטחורים

דיון מתוך פורום  טחורים

04/06/2013 | 11:11 | מאת: רון

שלום ד"ר. אני סובל בערך כשנה וחצי מדימומים רקטליים, לאחר מס' בדיקות, כולל קולונוסקופיה, נמצאו לי טחורים פנימיים. הייתי היום אצל כירורג אשר אמר לי שלטחורים כביכול אין טיפול. ונתיחה תבוצע רק מעבר לדרגה 2 לא כולל. (הוא איבחן שאני ברמה 2 לכל היותר.) יש לי בעיה נוספת שקשורה כנראה לנושא שבעקבותה אני מובטל כל התקופה הזו, והיא כאבים חדים באיזור עקב ספאזם של הסוגרים (אובחן על ידי אותו הרופא) . לפיו הטחורים אינם גורמים לכאב לעולם פרט למצב של דימום-פיצוץ של הטחור. רציתי לדעת על חוות דעת נוספת, ואם טיפולים שלא מציעים דרך קופ"ח כן מטפלות בטחורים בדרגות האלו ובאיזה עלות, בנוסף ואפילו הכי חשוב מבחינתי, זה אם הטיפול ייצור החלמה מיידית או תקופתית לפחות גם בנושא המשני, שעבורי הוא הבעיה האמתית. הכאב המשני נוצר בעיקר בלחץ על פי הטבעת (כשהרופא רצה לבדוק אם הטחורים יוצאים החוצה, הוא הושיב אותי על 4 ואמר לי ללחוץ. שם הכאבים היו היסטריים, יותר מאשר כשהוא החדיר את האצבע לבדיקה.) הכאבים האלו משתקים לעיתים ופוגעים לי בתפקוד היומיומי ובאמת שאני כבר מרים ידיים כי הבעיה הזו נראית לי חשוכת מרפא. אודה לך מאוד על תשובה מפורטת, במקרה ותצטרך מידע נוסף אצרף אותו כמובן. רון

15/06/2013 | 19:48 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום רון צריך להבדיל בין טחורים - המדממים - ובין פיסורה הגורמת לכאב ולהיצרות של פי הטבעת - הטיפולים שונים -הטיפול בפיסורה והיצרות פיהטבעת זה ניתוח להרחבה הטיפול בטחורים בשיטת HAL אפשרי וכדאי לעשותו בכל דרגה באם יש דימום - לגבי החלק הבירוקראטי תוכל לקבל מידע ממזכירתי לאה בטלפון שבאתר proctotech.co.il

מנהל פורום טחורים