ניתוח להסרת טחורים פנמיים ופוליפ

דיון מתוך פורום  טחורים

22/05/2013 | 14:30 | מאת: שרה

שלום רב, רופא כירורג ופרוקטולוג נתן לי הפניה ל"מרפאות חוץ" לביצוע ניתוח להסרת טחורים (דרגה 3-4) ולהסרת פוליפ. (הרופא עצמו גם מנתח, אבל באופן פרטי ולכן ביקשתי הפניה למרפאה "ציבורית"). בדקתי באתר "מכבי" את בתי החולים שקופ"ח מכבי מפנה אליהם ומצאתי שבבי"ח לניאדו (נתניה), יש מחלקה פרוקטולוגית שנראית טובה ואמינה (בניהול דר' אנטולי פרדמן). 1. האם אני צודקת לגבי המחלקה בלניאדו? 2. באתר של בי"ח לניאדו מתואר טיפול להסרת טחורים באמצעות מכשיר חדשני "HEMORON", ללא כאב וללא דימום. האם המכשיר הזה באמת כל-כך מוצלח? מה ידוע לך עליו? 3. האם ניתן להסיר גם את הפוליפ באמצעות מכשיר זה (הפוליפ מתואר בהפניה: "בשעה 10, נוטה לצאת מחוץ לאנוס")? תודה רבה מראש, שרה

24/05/2013 | 20:13 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך איני נוהג לחוות דעה לגבי מחלקות או בתי חולים מכשיר ההמורון פועל ע,י צריבת רקמת הטחור - כמו קשירה של גומיות - הטיפול טוב אך זמני הפוליפ צריך להשלח לבדיקה פתולוגית לאחר הסרתו לא ניתן לביצוע עם המכשיר הזה באופן כללי כדאי להתענין אצל המנתח על מה הולך לקרות

מנהל פורום טחורים