דימומים

דיון מתוך פורום  טחורים

23/04/2013 | 06:54 | מאת: אורי

. שלום, לפני 3 ימים היו לי כאבים בפי הטבעת (במוצא פי הטבעת) שהחלו בזמן מתן צואה ונמשכו גם זמן ארוך לאחר היציאה מהשירותים. הצואה באותו היום היתה בסדר כאשר ביציאה האחרונה באותו היום דיממתי בסיום היציאה. למחרת הדימום והכאבים נעלמו אך יום לאחר מכן ביציאה הראשונה בבוקר לאחר הקימה, אומנם לא היתה לי צואה אלא רק הוצאת גזים אבל בנייר הופיע דם. בהמשך היום בניגובים ספונטניים לא נראו שאריות דם וגם בעת יציאות. היום בבוקר שוב בשירותים לאחר הקימה לאחר הוצאת גזים מעטה שוב נראה קילוח קטן של דם בשירותים לאחריו יצאה גם צואה אך ללא סימני דם. אומנם היו לי בשנים האחרונות אירועים של דימומים אחת לשנה או פחות שנמשכו 2-3 פעמים ברצף ולאחר מכן פסקו ספונטנית ועברתי מספר פעמים קשירות של טחורים אך אינני זוכר תופעה כזו של דימום רק בבקרים לאחר הקימה וגם מבלי לתת צואה תחילה אפילו. האם מדובר גם הפעם בטחורים לפי הסיפור ? מתי עלי לפנות לבדיקה ? בתחילת השבוע כשהיו לי הצריבות והכאבים בפתח פי הטבעת הייתי משוכנע שמדובר בפיסורה, האם סיפור הדימום כפי שמתואר מתאים לפיסורה, טחורים או משהו אחר. חשוב לי לציין שכבר תקופה מאוד ארוכה אני נוטל בלילה כדור של מטפורמין או נגזרותיו שלרוב גורם לי בבוקר לצואה מאוד רכה מלווה בנוזלים רבים ובעלת ריח חריף. האם יתכן כי סוג צואה זה הנגרם מהכדור השפיע גם ויכול גם לעודד את הדימום שיש לי כעת ? האם אולי הוא מקשה ו/או מחריף את בעיית הטחורים כשהם מופיעים ומקשה על ריפויים ? זאת למרות שאני לוקח כאמור את התרופה כבר זמן ארוך מאוד (לפחות כ-3 שנים כמדומני) אני מודה על חוות הדעת ועל היעוץ מראש.

26/04/2013 | 21:12 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך ברור לך שאתה סובל מטחורים - וגם פיסורה שהיא תוצאה של הטחורים הדימום הוא סימן שהגיע זמן לטפל באמת בטחורים - קשירות מביאות הקלה זמנית אך אינן פותרות הבעיה מציע שתגש להבדק ועל פי תוצאות הבדיקה תמשיך בטיפול

מנהל פורום טחורים