טחורים אצל חולה קרוהן

דיון מתוך פורום  טחורים

22/03/2013 | 12:07 | מאת: רודי

שלום, אני חולה קרוהן ובעקבות המצב הכללי של תפקוד המעיים והיציאות, סובל מטחורים באופן חמור ביותר! הכאבים חזקים מאוד עד כי אני נמנע לפעמים מללכת לשירותים ומה שיותר מפריע ומדאיג זה הדימומים בכמויות רציניות. ביקרתי אצל הרופא וביצעתי קולו וגופיה על מנת לשלול דימומים מסוג אחר. למרות הסבל ואי הנוחות לא ממליצים על ניתוח מהסיבה שההחלטה קשה ביותר ורוב הסיכויים שבגלל הקורבן הטחורים יחזרו די מהר. אני דיי נואש ורציתי להתייעץ לגבי א. האם אכן לחולי קרוהן לא מומלץ לנתח? ב. מה עושים במידה של סבל כזה כאשר לא מומלץ לנתח? האם קיימים טיפולים חלופיים? תודה, רודי

23/03/2013 | 16:32 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך נכון חולי קרונס נוטים להסתבך אחרי ניתוחים פשוטים כגון טחורים כי כל דופן המעי חולה מאד וריפוי פצע הוא לא עושה היטב במקרים קשים עושים הטייה של הצואה, לעיתים לפרק זמן, כדי שהמעי יחזור לקדמותו והתהליך הדלקתי יחלוף - זה במקרים קיצוניים

26/03/2013 | 23:14 | מאת: רודי

אני לא מטופל תרופתית ובמצב די יציב רוב הזמן.... האין זה מאפשר טיפול בטחורים? ואם לא ניתוח אולי טיפול אחר?

מנהל פורום טחורים