טחורים בעיתות לחץ/תזונה לקויה

דיון מתוך פורום  טחורים

06/09/2012 | 11:31 | מאת: sarit

היי פרופ' שכטר, אני בת 22, ולפני שנה בתקופת הבחינות היו לי טחורים איומים לראשונה בחיי שהתלקחו וכאבו מאוד עד למצב שלא יכלתי לתפקד. השתמשתי בפרוקטו והם עברו, וחזרו 4 חודשים לאחר מכן. עברתי לתזונה טבעונית כמעט לחלוטין מה ששיפר את המצב כיום אני לפחות חצי שנה בלי טחורים. כרגע רוצה להיכנס להריון, אבל הפחד הגדול שלי הוא שהטחורים יחזרו במהלך ההריון ואז הסבל יהיה קשה שבעתיים ואני שוב לא אוכל ללכת ולתפקד. השאלה שלי היא האם יכול להיות שהטחורים נגרמו רק בגלל לחץ של מבחנים ותזונה לקויה? כי אם כן כנראה שדיי נפתרה הבעיה. אני ממש פוחדת שזה יחזור לי במלוא העוצמה בהריון ובלידה ושהכול יהיה כרוך בסבל רב..

07/09/2012 | 00:41 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך מצטער - הטחורים הם מחלה שנגרמת ע"י עורקים מורחבים - היא לא חולפת - רק הולכת ומחמירה עם זמן- כמובן שהריון ובעיקר לידה מהווים סיבות להתקפי טחורים - כדאי לך לטפל לפני זה

מנהל פורום טחורים