טחורים וריצה למרחקים ארוכים

דיון מתוך פורום  טחורים

02/04/2011 | 15:34 | מאת: מי

שלום, אני רץ מזה כמה שנים למרחקים ארוכים, רצתי כבר מרתונים וחצאי מרתונים. עוד לפני שהתחלתי לרוץ סבלתי מדי פעם מטחורים. בתקופה האחרונה, לאחר הפסקה כפויה, חזרתי לרוץ כ-40 ק"מ לשבוע, ואני מרגיש כאבים באזור הטחורים. הכאבים לא מופיעים ביציאות אלא בישיבה או במעבר מישיבה לעמידה. אין לי דימומום והכאבים שונים מכאבי הטחורים הרגילים. יש לציין שבתקופות בהן אני רץ הרבה, היציאות שלי מאוד משתנות, הן בתדירותן והן במרקם. האם יש מחקרים הנוגעים להשפעת ריצה על מערכת העיכול באופן כללי ועל טחורים באופן ספציפי? תודה!

03/04/2011 | 09:04 | מאת: רמי

תוספת - אתמול בריצה הרגשתי כאבים. לא משהו יוצא דופן, לא גרם לי לעצור או להאט, אבל הורגש.

03/04/2011 | 22:22 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך הסוד הוא בשתיה בלתי מספקת ויציאות קשות בשל איבוד נוזלים

מנהל פורום טחורים