קשירת טחורים.........

דיון מתוך פורום  טחורים

18/04/2020 | 10:03 | מאת: שי

שלום דר אשמח לדעת מה ההבדל בין קשירת טחור פנימי לבין כריתת טחור פנימי,בשני המקרים הרי התוצאה הסופית שהטחור נופל,למה אומרים עם עושים ניתוח כריתה מסורתי רוב הסיכויים שלא יחזור ובקשירה יש סיכוי שיחזור הרי בשני המקרים הטחור נופל,תודה

קשירה הינה פעולה הנעשית במרפאת הרופא ללא הרדמה ולרב אינה כואבת. כריתה הינה ניתוח הנעשה בהרדמה כללית או איזורית. קשירה מתאימה לטחור עד גודל מסוים, ולטחור פנימי בלבד. אם מדובר בטחור גדול עם מרכיב חיצוני בולט , טפול בקשירה אינו מספיק ויש צורך בכריתה כירורגית

20/04/2020 | 21:11 | מאת: שי

תודה דר,רציתי אבל לדעת למה בניתוח הכריתה האחוז חזרה יותר נמוך של טחורים לעומת קשירה,האם בניתוח מסרים עוד דברים שבקשירה זה לא מוסר תודה

בניתוח מסירים יותר רקמה מאשר בקשירה. אבל לכל מצב ולכל מטופל צריך להתאים את הטיפול המתאים.

מנהל פורום טחורים