נגישות
נגישות

ממצאים לאחר ניתוח לכריתת טחורים

דיון מתוך פורום  טחורים

19/11/2017 | 13:00 | מאת: יאיר

ד״ר שלום רב, לפני 10 שנים עשיתי ניתוח טחורים בשיטת סטפלר שלא צלח...הטחורים חזרו ונוצרו בעיות נוספות של לחץ ודחיפות ביציאות ובעיה של סויילינג. לאחר בדיקות מרובות, התברר שאין פגיעה בסוגרים, אך עדיין יש בעיה עם הלחצים... לפני 5 ימים עברתי ניתוח נוסף לכריתת טחורים ואני עדיין כואב ודואב עם משככי כאבים. לאחר הניתוח, הרופא הסביר שלא כרת את כל הטחורים והשאיר כמה על מנת לא לפגוע בשליטה על היציאות (שהיו לפני). כרגע, מלבד הכאבים, קיימים 2 בעיות : אני רואה שעדיין יש טחורים חיצוניים שיוצאים מחוץ לפי הטבעת, האם זה שכיח והם יכנסו פנימה או צריך תיקון נוסף??? והדבר השני, מאז הניתוח אני במצב שכיבה או ישיבה. כשאני עמוד, אחרי כמה צעדים, יש תחושה של לחץ בפי הטבעת שמשהו עומד להיקרע או להיפתח, בין צורך ליציאת צואה לבין צורך שהתפרים נפתחים והכל מתפרץ החוצה. האם זה שכיח, או עדיין יש בעיה של פגיעה בלחצים/סוגרים... מאוד מודאג, ולא מעוניין לעבור החלמה וסבל נוסף!!! תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לענות על שאלותיך בלי בדיקה גופנית. אתה עדיין רק מספר ימים אחרי נתוח ויכולים להיות כאבים ותחושות כאלה ואחרות. צריך להמתין 2-3 שבועות כדי לדעת לאיזה מצב הגעת. כאשר מבצעים כריתת טחורים צריך להשאיר רווח של רירית ועור בין אזורי הכריתה כדי שלא תיווצר היצרות של פי הטבעת בתהליך הריפוי. פנה לבדיקת בקורת אצל המנתח כ2-3 שבועות מהניתוח

19/11/2017 | 20:45 | מאת: יאיר

תודה רבה ד״ר על תשובתך! בהמשך לאחת הבעיות, שעדיין קיימים טחורים חיצוניים לאחר הניתוח שצורבים עכשיו בזמן ההחלמה... האם אפשר להשתמש במשחה פרוקטוזורין או פרוקטוגלייזינון להרגעת במקום. או מספיק אמבטיות חמות 4-5 פעמים ביום???? שוב תודה גדולה יאיר

אתה יכול לעשות אמבטיות, להשתמש במשחות שציינת וגם משככי כאב

מנהל פורום טחורים