חלום חוזר ,חרדה

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

12/10/2011 | 00:37 | מאת: מאי

שלום לך ד"ר... לפני כמה חודשים בתקופה של חרדות אני אציין, מחשבות על מחלות שונות התקפי פאניקה ומחשבות טורדניות ,חלמתי חלום נוראי אשר מישהי זרה בחלום תופסת אותי רבה איתי מרביצה לי צועקת עליי ולאחר מכן מפרידים ביניינו מישהי מפרידה וכשמפרידים בניינו היא נופלת וצועקת לעברי שעוד מספר שנים דל אמות החלום הזה מטריד אותי מאוד זה היה לפני כמה חודשים עכשיו אני גם בחרדות אבל הרבה פחות ברוך ה' אבל עדיין ישנן מחשבות טורדניות גם על מוות והחלום הזה גם מטריד אותי מה שעוד מטריד אותי שהוא חוזר בוריאציות שונות הוא חזר לי עוד פעמיים באם זה בא לסמל לי משהו לא יודעת כבר אני נורא פוחדת ונכנסת שוב לחרדות יש לציין שהתחלתי טיפול אצל פסיכולוג ורציתי לשעת אם פסיכולוג רשאי להביא תרופות נוגדות חרדה ודיכאון ??? מבקשת עזרה תודה רבה רבה

שאלתך אודות החלום או החלומות יש להפנות ישירות לספסיכולוג המטפל שהרי זה תפקידו. אם מצבך הנפשי אפוף חרדות מוות, פאניקה ובכלל רמה גבוהה של חרדה, כדאי שתדברי עם הפסיכולוג על רצונך לקבל תרופות נוגדות דיכאון וחרדה. הפסיכולוג אינו מוסמך לרשום תרופות אלה מאחר ואינו רופא אך לאור תיאורך נשמע חיוני מאד שאכן תקבלי תרופות וגדות דיכאון וחרדה (תרופות לדיכאון מטפלות גם בחרדה ותרופות לחרדה מטפלות גם בדיכאון כך שהן כלולות באותה הקבוצה). חלק מהתרופות יכולות להנתן על ידי רופא המשפחה, או מה שיותר מומלץ שתפני לפסיכאטר הקופה אליה את שייכת. אם את שייכת לקופת חולים כללית, בררי במוקד השירות אלו פסיכואטרים פרטיים נמצאים בהסדר עם הקופה באזור מגורייך, כך שתמורת 100 ש"ח, תוכלי לפגוש פסיכאטר מומחה. בשאר קופות החולים ניתן לפנות ישירות לפסיכאטר של הקופה מבלי לקבל הפניה מגורם כלשהו. לאור מצבך עניין התרופות נראה לי חיוני מאד אך מכל מקום את כל השאלות בנידון עלייך להפנות לפסיכולוג המטפל בראש ובראשונה. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות