שני לומות לי החוזרים על עצמם

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

19/07/2010 | 15:16 | מאת: יוספה

שלום. חלום ראשון מלווה אותי כ-16/17 שנים בו מתנדנדות לי השיניים עד לכדי מצב בו אני לא מסוגלת לדבר או לבלוע רוק אחרת השיניים נופלות. אני מוצאת עצמי מייררת וחסרת אונים. אני תמיד בסיטואציה לבד ואין למי לקרא לעזרה. אני בחרדה ענקית בחלום, על סף היסטריה. חלם שני הוא יותר תופעה. כיום ישלי הפרעות שינה כתוצאה ממצב אישי קשה בו אני נמצאת. מ שקורה זה שבדיוק ברע שאני מתחילה להרדם אני כאיל נופלת בחוזקה לתוך תהום ענקית. אני מתעוררת בבהלה ואז מוצאת עצמי מפחדת להרדם שוב, שלא ליפול לתוך אותה תהום. אשמח לקבל דעה

יוספה היקרה, נתייחס תחילה לחלום הראשון המבטא למעשה נושא מרכזי בחייך (נרטיב) המלווה אותך לאורך שנים רבות.הנושא המטריד אותך הוא חווית בדידות , תחושה שאין על מי להישען ובמי לתת אמון וחווית חוסר אונים מול החיים. המוטיב של השיניים המתנדנדות הוא מוטיב חוזר אצל הרבה אנשים ובדרך כלל הוא קשור לתחושות של חולשה והתפרקות שכן אובדן שיניים הוא חלק מתהליך בלות המקבל תאוצה לקראת הזיקנה. כך שאובדן שיניים מבטא חולשה וקושי בהתמודדות. התופעה השנייה קשורה להפרעת שינה ומבטאת את הקושי שלך להרפות מן הדריכות המתמדת בה את שרויה. על מנת להירדם יש להגיע לדרגת הרפיה מספקת נפשית ופיזית כדי שתיפול עלינו תנומה. במצב המתח הפנימי העז שלך ההרפיה נחווית כסכנה במקום כעונג ולפיכך את מתעוררת בבהלה, כאילו נופלת לתהום עמוקה. להערכתי עלייך לפנות לייעוץ פסיכולוגי או לפחות להשתמש בחומר הרגעה טבעי או תרופתי לפני השינה. אפשר להתייעץ עם רופא המשפחה. במידת הצורך ניתן לפנות לפסיכיאטר בקופ"ח אליה את שייכת על מנת שיסייע להתמודד תרופתית עם המתח העז ועם הפרעת השינה. נסי להיכנס לפורום הפרעות שינה באתר דוקטורס. חלומות נעימים, אילנה.

מנהל פורום פירוש חלומות