עצירות

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

29/05/2012 | 17:49 | מאת: אמא

יש לי בן 10 חודשים היציאות שלו מאז שנולד קשות בהתחלה עם הסימילאק היה לו עציורות והיה לו מאוד להתפנות בלי עזרה אם זה במסגים או תרגילים ופעמים נרות החלפנו למטרנה ואז יש לו יציאות קבועות אך קשות בגיל 6 חודשים חזרתי לעבודה ואני משאירה אותו עם סבתא שלו ומאז יש לו אבני צואה יש לו יציאה כמעט כל יום אבל יוצא אבנים ןךא כואב לו ולא מתתאמץ יותר מדי מזה שבועיים התחלנו בדיאטה מיוחדות רק מרקים והרבה מים אורז ותפןח אדמה רק פעם בשבוע כל יום בבוקר עגבניה יש לציין שאני לא נותנת חטיפים או ממתקים כמעט באופן יומי אני נותנת מעדן האם זה בסדר? למרות השבועיים של הדיאטה עדיין אבני צואה הרופט\א שלו המליץ שאם העצירות לא עוברת עם דיאטה זו אז להתחיל נורמאלאקס עם הארוחות האם זה בסדר האם יש עוד משהוא בתפריט היומי שלו שאפשר להוסיף או לשנות

29/05/2012 | 21:43 | מאת:

האם ניסיתם פורמולה ללא לקטוז? אפשר לתת נורמלקס , עובד מו סיבים תזונתיים

07/06/2012 | 10:13 | מאת: Gramse

לאחר אבחון מקור הבעיה אצל רופא, ניתן לקבוע את סוג הטיפול המתאים. בבואנו לטפל בעצירות ניתן להיעזר במספר שיטות טבעיות: • עיסוי לתינוקות – עיסוי עדין של הבטן בשילוב עם תרגילי רגליים יסייע בהסדרת פעילות המעי. • ברזל עדין – באם יש צורך בנטילת תוסף ברזל רצוי להקפיד להשתמש בפורמולה המכילה ברזל עדין (רצוי נוזלי) הנספג בקלות וביעילות בגוף ללא גרימת תופעות לוואי במערכת העיכול. • פרוביוטיקה לילדים – העשרת המזון בסיבים פרה-ביוטיים ובחיידקים ידידותיים ואף נטילת תוסף פרוביוטיקה במידת הצורך, יסייעו בהסדרת פעילות מערכת העיכול ותנועתיות המעיים. • תזונה מאוזנת – הקפדה על תפריט תזונתי המכיל סיבים תזונתיים, שתיית נוזלים מספקת, פירות וירקות, דגנים מלאים וקטניות יסייע בהתמודדות עם בעיות עצירות. • פעילות ספורטיבית מתונה – שילוב פעילויות ספורטיביות בסדר יומם של הילדים, ישפר את הפעילות הסדירה של מערכת העיכול שלהם. • טיפול הומיאופתי – במידת הצורך ניתן לפנות למטפל הומיאופתי מקצועי שיתאים תרופות טבעיות לצרכיו האישיים של התינוק/הילד. • טיפול התנהגותי – עבור ילדים הסובלים מעצירות עקב בעיה רגשית, ניתן לשלב טיפול פסיכולוגי התנהגותי, יוגה או דמיון מודרך.