תהייה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

22/08/2010 | 12:57 | מאת: פרפקציוניסטית גאה

שלום רב הגעתי לפורום הזה במקרה כשחיפשתי משהו באתר דוקטורס. השתוממתי לגלות שתכונה נאה כמו פרפקציוניזם הפכה להפרעה נפשית. נראה לי שיש כאן פשוט בלבול מושגים. למשל, האיש שאתה מתאר בהודעת הפתיחה של הפורום, הוא ורקוהוליק, לא פרפקציוניסט. אני פרפקציוניסטית, אבל אני לא נמנעת לצאת לחופשות. דברים לוקחים לי יותר זמן מלאחרים, אבל הם יוצאים טוב, ואני שלמה עם זה. אני לא חדורת תאווה ל"הספקים", רק לתוצאות טובות. בעיות אחרות שמתוארות כאן הן תוצאה של אובססיביות, לא של פרפקציוניזם. ברור, שאדם פרפקציוניסט ייתקל בבעיות בעבודת צוות עם אנשים שאינם כאלה, אבל זה נכון באופן כללי לשונות אחרת בין שני אדם. אולי תשקול שינוי שם של הפורום? ועוד, האם היית רוצה לעבור ניתוח אצל רופא שאינו פרפקציוניסט? אני חושבת שחינוך לדיקנות הוא דבר חשוב. כשבאים ואומרים שפרפקציוניזם זה בעיה נפשית וצריך ללמוד להתמודד עם זה נותנים חיזוק שלילי לתכונה שהיא חיובית בעיקרה. אשמח לקבל את תגובתך.

22/08/2010 | 13:40 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך פרפקציוניסטית גאה, אכן פרפקציוניזם בפני עצמו אינו מוגדר כהפרעה נפשית, אם כי יש חוקרים שמתנגדים לחלוקה בין פרפקציוניזם אדפטיבי ופתולוגי וטוענים שכל פרפקציוניזם הוא פתולוגי. אני אינני חושב כך. עם זאת, אנו עדים ליותר ויותר מחקרים המצביעים על כך שיותר ויותר הפרעות נפשיות קשורות לפרפקציוניזם. קשר סטטיסטי אינו מלמד בשום אופן על כך שכל הפרפקציוניזם סובלים מהפרעות נפשיות אלא שמדובר בתכונה שעלולה להיות (יחד עם גורמים אחרים) גורם סיכון. אם את פרפקציוניסטית וטוב לך, אשריך. אין שום בעיה. אבל, דווקא משום שמדובר בתכונה מוערכת מבחינה חברתית, כפי שעולה מהודעתך, יש אנשים לא מעטים שהשאיפה לשלמות גורמת להם ולעיתים גם לסביבתם סבל רב והם נמנעים מעשייה או מתאכזבים דרך קבע מכך שאנשים אחרים אינם עומדים בסטנדרטים שלהם והדבר מהווה מקור למצוקה רבה: http://www.giditherapy.co.il/?p=226 http://www.giditherapy.co.il/?p=601 לא מדובר בדעה אישית וגם לא בדעה שרווחת בקרב אנשי מקצוע, אלא בממצאי מחקרים עקביים לאורך עשרות שנים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

22/08/2010 | 13:58 | מאת: פרפקציוניסטית גאה

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות