פרפקציוניזם- איך להתמודד?

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

10/10/2016 | 00:09 | מאת: רותם

שלום, בתקופה האחרונה אני מרגישה שאני חייבת להצליח בכל דבר שאני מבצעת, כך שבמקום לבצע מטלות בנחת, להנות מהן ולקבל החלטות בצורה נכונה, אני נלחצת ומתמקדת במחשבה שאני חייבת להצליח. לפני 7 שנים, כשהייתי תלמידת תיכון, חוויתי דיכאון במשך שנה. בדיעבד הבנתי שהוא נגרם כתוצאה מפרפקציוניזם. בהיותי בת 16 הייתי תלמידה מצטיינת, אך אי הצלחה במקצוע אחד, גרם לי לשנה של עצב ודיכאון. מתוך עיניים של נערה בת 16, כל עולמי היה ממוקד במצויינות שלי. כיום, אני בתקופה טובה, איך תחושת הפרפקציוניזם, המוכרת לי מהעבר מופיעה מידי פעם, מקשה עליי וגורמת ללחץ. איך עלי להתמודד עם המחשבות הללו? תודה.

שלום רותם, לא ניתן, כמובן, לייעץ לך אישית דרך הפורום. אוכל רק לומר שהמחקר הפסיכולוגי מצביע על קשר בין פרפקציוניזם ובין יותר ויותר הפרעות נפשיות, כולל דיכאון. אחד המנגנונים המשותפים לדיכאון ולפרפקציוניזם הוא גישה נוקשה של "או הכול או לא כלום", שעלול להביא להימנעות או לדחיינות מרוב שאיפה למושלמות. הטיפול בגישה זו הוא ניסיון לפתח גישה של רצף ואימוץ תפיסה לפיה פשרה היא לא מילה גסה, אלא מחויבת המציאות כדי להסתגל לחיים, לסביבה, לבני זוג, לאנשים ולמעשה לכל דבר. זה המפתח המעשי היחיד שאני יכול לתת במסגרת זו ואני מקווה שהוא ישמש לך השראה לעבודה עצמית או דחיפה לפנות לטיפול יסודי יותר. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות