לא יכול להירדם..

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

10/10/2015 | 01:25 | מאת: אנונימי

לא מצליח להירדם.. הפסקתי את האיטומין (10 מ"ג) לפני יומיים בגלל שהוא ממש "שובר" אותי בבוקר ומקשה עליי להתעורר והופך אותי ל"איטי" ו"כבד".. אז קבלתי במקום פרוטיאזין 25 מ"ג אך הוא לא משפיע עליי.. מנסה להיות במיטה אך כול הגוף שלי חם ובסטרס והמחשבות לא מפסיקות להציף אותי, הראש עובד ב"פול פאוואר" .. לא ישנתי כבר שני לילות.. איך אפשר להחזיק ככה עבודה קבועה ? להתעורר כול יום בבוקר? אי אפשר אם לא ישנים כול הגוף שלי כואב מעייפות איך אפשר לתפקד ככה? המתח הורג אותי והמחשבות על כך שאני לא אצליח לישון לעולם בלי תרופות.. אני יודע שאני מכניס את עצמי לזה אבל אין לי שליטה על זה.. ואני לא עושה את זה בכוונה, הרי איזה אינטרס יש לי? מי לא רוצה לתפקד בצורה נורמאלית ולחיות חיים נורמאליים..? כמה אפשר לסחוב ככה? המשפחה אומרת שאני מכניס את עצמי לזה ושאני נתלה בתרופות, אך אין לי מה לעשות אני לא מוצא שום פיתרון שיוריד את הסטרס שלי ואת מהירות המחשבות המציפות אותי..זה שאני לא ישן כבר יומיים גורם לי לכתוב הרבה ולהיות "מוצף".. לפחות אני יכול "לשפוך" קצת החוצה את כול ה"חרא".. איך אפשר לצאת מהמעגל השחור הזה, מהגיהנום הנצחי של המחשבות וחוסר השינה?

שלום אנונימי, אינני זוכר את כל הפרטים שמסרת בהודעות קודמות בפורום ופרט לכך, אינני רופא. הפרוטיאזין היא תרופה אנטי-היסטמינית שפותחה במקורה נגד אלרגיה ותופעת הלוואי שלה היא עייפות ונמנום. לכן משתמשים בה לעיתים כתרופת שינה. אי אפשר להתייחס להפרעת השינה כסימפטום בודד במקרה שלך וייתכן שיש צורך בשינוי בשאר התרופות שאתה מקבל באופן שתגיע למיטה רגוע יותר ולאותה מטרה לפנות גם לטיפול פסיכולוגי. אחת הבעיות שמחמירות את חוסר השינה היא התייחסות אליה. ככל שאתה מוטרד יותר מהבעיה, היא תחמיר. לכן, בלילה שבו אינך מצליח להירדם מומלץ לצאת מהמיטה ולעסוק בדברים אחרים (רצוי קריאת ספר ולא קריאה ממסכים כגון מחשב או טלוויזיה). יש גם טיפול קוגניטיבי-התנהגותי בהפרעות שינה, אך לא את כולו ניתן ליישם תמיד, אם יש בעיות נפשיות אחרות. תוכל לקרוא את "עשרת הדיברות של השינה" ולראות באילו מהן אתה יכול לעמוד:http://www.mor.org.il/template/?Did=19&Pid=1068 בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות