שאלה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

07/03/2015 | 18:42 | מאת: אלינה

יש לי בעיה דומה למציצת אצבע .. אנא בת 20 כבר ועדין יש לי בעיה עם מציצת לשון וזה מאוד מפריע לי גם בשינה אני עושה את הדבר הזה או מוצצת את האצבע או את הלשון אני תמיד מנסה לדעת מה הסיבה אולי אני מרגישה נוח כאשר אני עושה את זה אבל זה מאוד מטריד במיוחד שאני מתחתנת והבן זוג שלי לא מודע בהרגל הזה שיש לי אני צריכה פתרון השאלה שלי האם יש אפשרות להטפתר מהרגל זה אני צריכה ממך עיצה רפואית או אם יש ממוחה או דבר שיעזור לי כי אין לי מןשג לאן לפנות

שלום אלינה, מדובר בהתנהגות כפייתית שהטיפול היעיל ביותר בה הוא שילוב בין טיפול התנהגותי קוגניטיבי וטיפול תרופתי ע"י תרופות המעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח. ניתן לפנות לאלפון המטפלים באתה איטה לטיפול התנהגותי קוגניטיבי ולבחור מטפל התנהגותי המתמחה בהפרעות כפייתיות ובמקביל לפנות לפסיכיאטר. יחד עם זה, הואיל ואת מעידה שהתופעה אינה מפריעה לך, קיים מקום ללבן בטיפול עד כמה יש לך מוטיבציה להיפטר ממנה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות