מה האופציה העדיפה בשבילי

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

06/08/2014 | 13:48 | מאת: מיכאל

לאחר משוב מנהלים בחברה שאני עובד בה, בתפקיד מנהל משנה, שנערכה על ידי חברת משאבי אנוש חיצונית כולל סדנא, ושיחה אישית. היועץ שעבד איתי פלט בפני שהמנהל שמעלי הוא בעל אישיות אנטי סוציאלית די חמורה. אנחנו שלושה מנהלי משנה תחתיו ומרגישים זאת מאוד. כל הסימנים שיש בקטגוריה זו. באופן חריג הצלחתי לשוחח עם היועץ לחוד שוב, והוא הבין שיש בעיה וציין כי יש לעובד במצב זה שתי אפשרויות. ראשונה להגיב באסרטיביות ולעמוד מולו כחומה בצורה וככה הוא יראה שאין מקום לניצול וירגע. וציין שהגישה הגישה השניה היא פשוט לעזוב! להתפטר. למצוא סיבה אישית ולעזוב! מהמעט שקראתי אין תקווה לשיפור במקרים כאלה שלמעשה בתחושה של שגרת העבודה הם למעשה אלימות נפשית קשה. הוא ציין שעזיבה עדיפה ושבשום אופן לא תהיה מקושרת לבעית המנהל. אלא שעזיבה מצריכה חפיפה של לפחות חודשיים מולו באין מחליף. אני מבין ומתלבט מה עדיף פרעסת הקשיים לאורך הזמן והמשך או עזיבה והתמודדות עם שגרה אינטנסיבית בחפיפה עימו. אבקש את הבנתך בעניין אדם אנטי סוציאלי שמשיג בכח כל דבר פוגע ורומס ללא כבוד אנושי. ומה הדרך הטובה יותר אני בן 43 עובד 5 שנים באותו מקום.

שלום מיכאל, צר לי על העיכוב בתשובה בגלל תקלה באתר. אינני יודע מה הכשרתו המקצועית של אותו יועץ. אני כותב זאת כי לעתים נעשה שימוש לא מדויק של הדיוטות במושג "אנטי סוציאלי". גם השיתוף של היועץ אותך בהפרעת האישיות של המנהל נראית לי תמוהה, בלשון המעטה. אענה, אפוא, לשאלתך באופן תאורטי, בלי להיכנס לשאלה אם למנהל שלך יש או אין הפרעת אישיות אנטי סוציאלית. אנשים בעלי הפרעת אישיות אנטי סוציאלית הם בעלי ליקוי גדול מאוד במה שאנו מכנים "מצפון", כלומר, הם לא הפנימו בצורה אמיתית את הערכים המוסריים המקובלים הנוגעים להתחשבות בזולת ועושים בזולת שימוש מניפולטיבי לטובת עצמם בלי לחוש כלפיו כל רגש. בדרך כלל יש להם גם דחפים תוקפניים ומיניים חזקים. בגרסה הקיצונית של ההפרעה מדובר בעבריינים. הצבת גבולות ברורים עשויה לעזור בהתמודדות מולם. ביחסי עובד ומעביד בעל הפרעה כזו העניינים מסתבכים. אפשר בהחלט לנסות להציב גבולות, כפי שיעצו לך, להיצמד לכללים ברורים ולהגדרות תפקיד, להקפיד ולשמור על הגבול בין החיים האישיים והמקצועיים (גבול שבדרך כלל מי שסובל מההפרעה ינסה לחצות). כל זה צריך להיעשות בצורה קורקטית תוך חזרה על הכללים ותיאור התפקיד. לא לענות ולא לשתף בחיים האישיים. כל שיתוף כזה הוא מדרון תלול שקשה לחזור ממנו. אם זה לא יעזור ובהנחה שהיועץ אכן אבחן בצורה נכונה את אישיותו של המנהל, אכן לא תהייה לך ברירה אלא לחפש מקום עבודה אחר. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות