מנהל מודאג

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

30/03/2014 | 09:23 | מאת: ערן

לחץ מלחץ של משהו אחר שלדעתי לא קיים. אני עובד תחת מנהל שרוב הזמן שותק כל עוד אין בעיה. בזמן האחרון התגלה לי שלמעשה בעוד אני נלחץ מענינים מקצועיים שנוגעים לעבודתינו, הוא למעשה מייחס חשיבות ומקדיש זמן בצורה מטורפת רק אנשים שפונים לעסק בתלונות לא מדובר בלקוח ששילם אלא באנשים שכביכול מתענינים בשירותי המשרד המקצועיים. וכדי לקבל יחס והתייחסות ללא תשלום הם משתמשים במניפולציה של העדר יחס ומענה כביכול! דווקא הפניות האלה מטרידות אותו והוא מאוד נלחץ ללא כל צורך ומשקיע שעות בלרצות אנשים אלה כאשר מעולם לא היו לקוח מן המניין! מסתבר שזה מאוד מלחיץ אותו! זה כבר מעבר לדאגה לשמו זה פשוט חלק מעיוותשל הקצאת משאבים כי בענינים מהותיים כלל לא מושקע זמן מינימלי נדרש. בעוד לריצוי מתלוננים סתמיים הופך משימה עליונה. והכל הופך נחלת הזמן שלי כי אני צריך להשקיע זמן בטפול בזה. בעוד שבקשה הרצאתזמן לדברים מהותיים אין זמן! הדאגה המעוותת הזו והצורך בריצוי רק מביאים עוד מאותו דבר! אין עם מי לדבר זה כמו בועה פאניקה. קיבלתי בהבנה את זה. אבל זה מוטרף ואוכל זמן יקר שלי. עדין החלטתי שזה לא שייך לי נפשית הלחץ הזה אבל זה בהחלט חא פתרון לטווח ארוך. כי הכל מחולק בהקצאת זמן לא נכונה. וכן נהיה חזות הכל. זה כיו לחיות עם כוכבת מגזין שכל היום עסוקה במה כתבו עליה! לחץ מדומה שלא צריך אבל קיים. יש דרך לסלק את השגעון הזה?

שלום ערן, בלי להכיר את פרטי המקרה ואת חלוקת התפקידים הפורמאלית והבלתי פורמאלית בארגון, נראה לי שמשימה מספיק קשה היא לנסות לשנות את עצמנו, אך המשימה לשנות אנשים אחרים, ובעיקר כאלה שאין להם אינטרס להשתנות, היא משימה בלתי אפשרית. מהסיבה הזו, אגב, אני נאלץ לדחות הרבה מהאנשים שפונים אליי בקשר לבעיות של יקיריהם שאינם מעוניינים בטיפול. נראה לי שתצטרך להמתין עד שתתקדם לדרג המתאים במקום העבודה הזה כדי לשנות את מדיניות ריצוי הלקוחות שהכתיב המנהל הנוכחי שלך, מדיניות שלצערנו מוכרת לנו כלקוחות של גופים נותני שירות (איומים במעבר לחברת כבלים/אינטרנט/בנק אחר, למשל). מה שאולי כן יכול להועיל במידה מסוימת הוא הבנת המנגנון הפסיכולוגי שמפעיל את המנהל. נראה שהוא מאותגר ע"י דברים בלתי מושגים או קשים להשגה, וייתכן שאם תהפוך קצת יותר קשה להשגה, תתעלם ו"תשכח" חלק מפניותיו אליך, הוא "יתעורר". אתה יכול לנסות את זה "בקטנה". בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

31/03/2014 | 15:23 | מאת: ערן

הוא רודף רק אחרי מי שדוחה אותו. אבל הוא באמת רודף אחרי ההלתי מושג כל השאר לא מעניין אותו. בעצם הוא מוכן לסבול אותו לכאורה כמחיר לקראת היעד שלא יושג כי הוא אשליה עתידית. זו דרך ללא מוצא לא? טיפוס שלא חי במציאות.

שלום ערן, לצערנו, הנהייה אחר הבלתי מושג (והמעטה בערך המושג) היא תופעה שכיחה מאוד הן בענייני קריירה והן בענייני רומנטיקה. לכן, אמרו חז"ל: "איזה הוא עשיר? השמח בחלקו". הנטייה לרצות את מה שאין לנו מקורה גם חברתי וגם רגשי. אנו חיים בחברה הישגית ותחרותית, המחנכת אותנו להישגיות. כתוצאה מכך, אנו נוטים לתת יותר משקל למה שעוד לא הישגנו מאשר למה שכבר הישגנו. מעבר לכך, ברמה הפסיכולוגית-רגשית יותר, אנשים בעלי דימוי עצמי נמוך נוטים לדחות מעליהם אנשים שמקבלים אותם ולהימשך לאנשים שדוחים אותם וזאת כדי להגיע להלימה בין ההערכה העצמית הנמוכה ובין הערכת הזולת. אפשר "לשחק" קצת על הנטייה הזו אצל הזולת ע"י הפיכת עצמך לקשה להשגה (ראה, למשל, ספרה רב-המכר של שרי ארגוב, "למה גברים אוהבים ביצ'יות?"). הנושא נידון יותר בהקשר של יחסים רומנטיים, אך אני מאמין שהדבר נכון גם לגבי עולם העבודה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות