קסיסת צפרניים אכילה של קשקשים , שערות האף והריסים

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

10/10/2012 | 22:11 | מאת: שם בדוי כלשהו

שלום רב, אני כבן 40 והרבה זמן נוהג לקסוס צפורניים כולל העור, לעיתים הייתי נוהג לאכול את קשקשי הקרקפת ריסים ואת שערות האף. כל התופעות מזוויעות אותי אבל אני לא יכול להפסיק. מה ניתן לעשות? האם אני עם הפרעת אישיות? תודה

שלום לך, התופעה שאתה מתאר היא הפרעה כפייתית, שהטיפול המתאים בה הוא טיפול התנהגותי-קוגניטיבי (CBT) - עם או בלי טיפול תרופתי, בהתאם למקרה ובהתאם לרצונך. צריך לבדוק האם פרט לכך יש דברים שמציקים לך ועד כמה ההפרעה הכפייתית פולשת גם לתחומים אחרים בחייך. תופעה זו אינה מהווה סימפטום של הפרעת אישיות והיא יכולה להופיע גם אצל אנשים שסובלים מהפרעת אישיות וגם אצל מי שאינו סובל ממנה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות