בדיכאון וחרדה עקב בן זוג שעזב חודשיים לפני חתונה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

23/01/2012 | 17:18 | מאת: סיון

היי ד?ר, אני בת 27, ולפני כ3 וחצי חודשים הארוס לשעבר החליט שאנחנו לא מתאימים ושעלנו להיפרד, כחודשיים לפני החתונה. מאז אני שקועה בדיכאון עמוק, התקפי חרדה יומיומיים, דפיקות לב מואצות לאורך כל שעות היום (ולא רק 20 דקות כמו שנהוג לחשוב מומחים בתחום..). אני ישנה 4-5 שעות לכל היותר בלילה, עם קשיי הירדמות, נמנעת ממפגשים חברתיים, לא עונה לטלפונים של חברות, אוכלת רק כשכבר לא חשה בטוב ועוד... אני הולכת לעבודה מדי יום ומשתדלת לתפקד אך רק מהמניע של המשכורת שכן, גם המצב הכספי שלי נפגע משמעותית עקב הפרידה. נכנסת לתקופת בחינות ולא מצליחה להתרכז בלמידה. התורים לפסיכאטר הם ארוכים ולכן טרם נפגשתי איתו. בעבר טופלתי בציפרלקס שמאוד התאים לי אך חוששת מהשלכותיו בעץיד הרחוק- פגיעות קוגנטיביות, היחלשות זיכרון, לידה ושמועות נוספות ולכן משתמשת ברמוטיב שככל הנראה חלש מאוד עבור המצב שלי ולכן אינו תורם לי... אני חשה אבודה, מרוסקת, לא מצליחה לראות אור בסוף התקופה הזאת.. מסתמן בעיניי רק כי בשורה רעה מצטרפת לקודמתה. גם כאשר אני מתמלאת בגרם של אופטימיות, מגיעה בשורה שלילית שמחזירה אותי שוב אחורה. המענה היחידי הוורבלי שפניתי אליו הוא היוועצות עם מקשרת שהכרתי עוד קודם ובפגישות המעטות איתה, נסנו לעבוד על שינויי דפוסים שליליים באופי שלי- כמו הפרפקטסיוניסטיות, הציפייה התמידית ואז האכזבה, ה?הכל או כלום?, השתלטנות והבקורתיות הבלתי נפסקת כלפי הסובבים אותי. אני נואשת לעזרה! המחשבות האובדניות ממיתות אותי. אני מוגבלת במימון ההחלמה ולכן אני מבקשת כל הפנייה או כלים עצמיאיים לשיפור המצב. אני קוראת המון בתחום וגם יחסית מנוסה ממשבר דומה שעברתי בעצמי לאחר השחרור מהצבא וכן- חיה עם אמא דיכאונית וחרדתית מאז שאני זוכרת את עצמי. אני רוצה לעבור שוב לציפרלקס אך חוששת, וכאמור- אני נוטלת 500 מ?ג של רמוטיב הצמחי ונאמר לי שעלי להפסיקו בהדרגה. מה לעשות? אנא עזור לי, בכל דרך אפשרית. נדמה לי שניסיתי כבר הכל. האם היפנוזה יכולה לעזור?

23/01/2012 | 19:51 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום סיון, קראתי את פנייתך בתשומת-לב רבה וצר לי על הסבל הרב שאת עוברת. לפי תיאורייך, הרמוטיב אכן רחוק מלהספיק וההחלפה לציפרלקס מתבקשת הן בגלל ניסיונך החיובי עם התרופה והן על סמך עדויות מחקריות מצטברות באשר ליעילותה. יפה אמרת כהשתמשת במילה "שמועות" על כל דאגות-השווא בקשר לציפרלקס. התרופה אינה פוגעת בזיכרון או בכישורים קוגניטיביים אחרים, נהפוך הוא. לא צפוי גם כל נזק עתידי וזאת על סמך ניסיון של מטופלים רבים מאוד בנטילה ממושכת בת שנים. תיתכן פגיעה מסוימת בחשק המיני ובאורגזמה והגברת התיאבון, גם זאת רק אצל חלק מהמטופלים, ואלה תופעות לוואי שבטלות בשישים לעומת הסבל שלך כיום.במקרה של מעבר מרמוטיב לציפרלקס יכול מאוד להיות שרופא המשפחה יספיק לך. רופאי משפחה מספקים מרשמים רבים מאוד של ציפרלקס. אם לא, במסגרת הביטוח המשלים של קופ"ח את זכאית להתייעצויות בתעריף מסובסד (בכללית, למשל, ב-100 ש"ח לפגישה) עם כל מנהל מחלקה או סגן מנהל מחלקה פסיכיאטרית, ללא המתנה ממושכת. עם זאת, הואיל ומדובר בתרופה קלה ונפוצה מאוד בשימוש, אין לי כמעט ספק כי רופא המשפחה יוכל לעזור לך. אני עצמי הפניתי חלק גדול ממטופליי לרופאי המשפחה שלהם לצורך מתן ציפרלקס ללא כל בעיה. התפלאתי מאוד לקרוא שבחורה אינטליגנטית כמוך, כפי שעולה מצורת ההתבטאות שלך כאן, פנתה למתקשרת (אבוי!). אם הכיוון של שינוי דפוסי חשיבה שליליים מדבר אלייך, היעזרי במטפל התנהגותי-קוגניטיבי מוסמך: http://www.itacbt.co.il/74049/%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D המחירים בשוק הפרטי אכן גבוהים אך עדיין לרשותך כמה אופציות: (א) טיפול פסיכולוגי במסגרת הביטוח המשלים בקופת החולים שלך (התעריף הוא כמחצית מהמינימום בשוק הפרטי). (ב) טיפול פסיכולוגי במרפאת חוץ פסיכיאטרית של בי"ח כללי (למשל, תושבי ת"א זכאים לטיפול חינם או במחיר סמלי בשירות הפסיכיאטרי של איכילוב ובכל עיר ואזור יש מרכז רפואי גדול עם מרפאת חוץ פסיכיאטרית). (ג)אם את סטודנטית, שירותי הייעוץ הפסיכולוגי לסטודנט (למשל, באוניברסיטת ת"א). השילוב בין טיפול תרופתי וטיפול פסיכולוגי הוא שילוב מנצח וניכר שניחנת בכישורים להתמיד ולהצליח בו, גם ביכולת אינטרוספקטיבית (הסתכלות פנימה המאפשרת מודעות) שתעזור לך בטיפול הפסיכולוגי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

23/01/2012 | 21:14 | מאת: סיון

ראשית, תודה תודה תודה על המענה המהיר! דברייך נתנו לי חיזוקים בייחוד בהבנה שלך למצב הרגיש. אני בהחלט עם מודעות גבוהה ולצערי גם נסיון.. אני יודעת שטיפול ושיחות זה ההרכב המנצח. ציפרלקס יש כבר ברשותי, אני רק אשמח לדעת האם עלי להפחית את מינון הרמוטיב בהדרגה ואז לעבור לציפרלקס? תוך כמה זמן? האם להתחיל בכדור שלם או חצי כדור של הציפרלקס? ובאשר לשיחות- תורים לעוד 4-5 חודשים... התקווה שלי שהישועה תגיע עוד קודם. האם יש דרך לקצר את התהליך? בנוסף- אני מאובחנת, כמו חצי מדינה, כבעל הפרעות קשב וריכוז ורשאית ליטול רטאלין לתקופות הבחינות. כך נהגתי בכל אחת מתקופות הבחינות שהיו לי. אני עכשיו בשנה האחרונה של תואר 2 ולא רוצה שגם הלימודים ינזקו לי. האם ניתן לשלב רטאלין עם ציפרלקס? שאלתי גם לגבי אופציה של טיפול בהיפנוזה? מה המשמעות? משך התהליך? זה קיים בקופת חולים כללית? ואוו, העמסתי בשאלות. מה שתוכל לענות לי, ייתקבל בברכה. שא ברכה ויישר כח על עבודת הקודש שלך. בברכה.

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות