טיפול בהפרעת אישיות גבולית

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

22/10/2011 | 16:42 | מאת: אור

איזה טיפול יש בהפרעת אישיות גבולית? כמה זמן הוא לוקח בדרך כלל וכמה עוזר?תודה

22/10/2011 | 17:22 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אור, הטיפול שנחשב כיום יעיל ביותר ויש אף עדויות מחקריות לכך (evidence based therapy) הוא הטיפול ההתנהגותי-הדיאלקטי שפיתחה פרופ' מרשה לינהן. במרכז הטיפול עומדת טכניקת הקשב (mindfulness), כלומר, תשומת לב למה שקורה לי ובסביבה כאן ועכשיו. הטיפול שם דגש על קבלת המציאות, קבלה לא שיפוטית של העצמי ושל הזולת, שכן בהפרעת אישיות גבולית יש קושי בוויסות רגשי בעיקר ביחים בין-אישיים. הטיפול הוא פרטני וקבוצתי תוך מתן אפשרות למה שקורה בכל טיפול פסיכולוגי אחר בהפרעת אישיות גבולית, כגון מיסוד התקשרות למטפל בין הפגישות. בנוסף לכך קיים מרכיב של טיפול תרופתי, בעיקר ע"י תרופות נוגדות דיכאון ו/או מייצבי מצב רוח בניסיון לייצב את התנודות שמאפיינות כל כך את ההפרעה. הטיפול מתוכנן למספר חודשים.ההתמקדות הראשונית בטיפול כולו ובכל פגישה טיפולית היא על מניעת נזק עצמי של המטופל. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות