שלום ד"ר

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

18/11/2010 | 15:34 | מאת: ליאת

שלום ד"ר כתבתי לך בפורום לתמיכה בהומואים ולסביות.הודעתי לא היתה קשורה לפורום אלא לחרדות שלי אל מול הסייעת שלי בגן. רציתי לשאול-אני מרגישה שכשאני לוקחת ואבן-תרופת הרגעה אני מתמודדת עם חרדות ופחדים בכלל יותר טוב.השאלה היא האם אני צרכה בגילי (27) להיות על ואבן לאורך זמן? האם זה לא ממכר? אני ממש מתמודדת הרבה יותר טוב כאשר אני לוקחת. אשמח לתשובתך.

18/11/2010 | 18:28 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ליאת, ואבן אכן שייכת למשפחת הבנזודיאזפינים, שהן תרופות הרגעה ממכרות ובנטילה קבועה וסדירה של עד חודש מפתחים אליהן סבילות (נזקקים לכמויות הולכות וגדלות שאינן משפיעות). תרופות אלו יעילות להתמודדות עם חרדה נקודתית, כמו למשל לפני בחינה, ריאיון עבודה וכד'. אם החרדה קבועה פחות או יותר בחייך, התרופות המתאימות הן מקבוצת SSRI (ציפרלקס, פרוזק) המעכבות ניצול חוזר של סרוטונין במוח ומורידת את רמת החרדה באופן קבוע ובלי ליצור התמכרות. התייעצי על כך עם פסיכיאטר או אפילו עם רופא המשפחה שלך. בצד הטיפול התרופתי מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לטפל במקורות החרדה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות