הבחנה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

17/11/2010 | 20:43 | מאת: דניה

שלום, קשה לי מאוד עם תגובות לא 'מושלמות' של אנשים בכל תחום כמעט- אכילה, לבוש, דיבור, התנהגות. עם אלה שעוברים את הרף הראשון קשה לי עם תגובות רגשיות מאכזבות שלהם שלא עומדות בציפיותי עד כדי רצון לנתק קשר ומגע שבא לידי מימוש. ניתוק הקשר והמגע קיים גם עם עצמי כשאני מאכזבת את עצמי או לא עומדת בסטנדרטים שהצבתי. כלומר הקבלה הסביבתית או העצמית תמיד מותנית בקרבה למודל האוטופי שהצבתי. שאלתי האם התנהגויות אלו קשורות יותר לפרפקציוניזם או דווקא לאישיות אובססיבית או גבולית? יש תנודות רגשיות קיצוניות במצב הרוח והרבה התעסקות באין ובריקות הגדולה מבפנים. אני עסוקה הרבה בהרמוניה בין מרכיבים חזותיים נמשכת לעיצוב ונהפכת מאוד חרדתית כשאין את הסדר המופתי עליו חשבתי.

17/11/2010 | 20:53 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דניה, החתירה לשלמות והקושי בהיעדרה, הן אצלך והן אצל הזולת, מבטאת ללא ספק פרפקציוניזם. פרפקציוניזם כשלעצמו אינו מהווה הפרעה נפשית, אך הוא בהחלט קשור להפרעות נפשיות שונות, בעיקר כשהוא מעורר תגובות פנימיות וסביבתיות כמו אצלך. לא ניתן לאבחן אותך דרך הפורום ולאבחנה כשלעצמה אין תועלת רבה. ניכר שדלית כמה מהקריטריונים של כמה הפרעות בעצמך וכפי שאת רואה התוצאה היא רק דאגה ובלבול גדולים יותר. לפי תיאורייך, את סובלת ללא ספק וניתן בהחלט להקל על סבלך במידה ניכרת בטיפול פסיכולוגי ובמידת הצורך גם תרופתי, בהתאם לשיקול דעתו של המטפל יחד איתך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

17/11/2010 | 21:16 | מאת: דניה

ואף אחד באמת לא יכול לדעת את התשובה כי זה מקרין לכל אבל הקשר הזה בין פרפקציניזם להפרעת אישיות הוא מאוד קרוב ומבלבל- כי אם זה מתקשר ליחסים בינאישיים המכיב של הפרעת האישיות שולט יותר, ואם זה מתייחס לתוצרים אז המרכיב הפרפקציוניסטי דומיננטי יותר, ולי יש תחושה שיש מרכיב אחד שהוא מייצר את שני הדפוסים האלה ואני לא מצליחה לקבל תמונת מצב שמבינה את זה בטיפול אבל חשה שבהבנה הזו תבוא גם המודעות וגם השינוי- כדי שאדע במה להשקיע יותר בעבודה הפנימית. בשני המקרים יש קושי עם התפשרות ונטיה לטואטאליות, אז איך אפשר לדעת מה קדן למה...?

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות