שאלה בבקשה לפורופסור

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

04/10/2020 | 22:52 | מאת: Sisi

שלום פרופסור אני סובלת מואוסידי שאלתי היא אם זה גם סכיזופרניה.כי אם מישהו עובר לידי חצי מטר עם עגלה גדולה בסופר.אני חיבת לעשות לו אותו דבר .כי לדעתי היה צריך לחכות שיעבור .מדובר בסדרן בסופר עם עגלות ענקית של משא. אז כאמור לוקחת עגלה של משא.ועוברת יחיד הסדרן בלי לחכות שהוא יעבור .פשוט עוקפת אותו .. בנוסף פעם דרכו לי על הרגל בלי כונה. בסופרמרקט. עכשיו כל מי שמתקרב לידי מ מ אני בטוחה שהוא דרך לי על הרגל אפילו בקטנה .נשמעת מפגרת מה לעשות .האם זה סכיזופרניה ? תודה רבה

שלום Sisi, אני משער שאיש מקצוע מוסמך איבחן OCD והייתי סומך על אבחנה זו, אם כי תמיד את יכולה לפנות לפסיכיאטר אחר ולבקש חוות דעת שנייה. אמנם ב-OCD יש אובססיות בעלות תוכן מוזר כמו שלך, אך אחד ההבדלים בין אובססיות לדלוזיות (מחשבות שווא בסכיזופרניה) הוא המודעות של המטופל לכך שמדובר באובססיה, כלומר, הוא יודע לומר שזה חלק מההפרעה ושהמחשבה אינה מציאותית. עצם הפנייה שלך לכאן והחשש מסכיזופרניה מעידים לדעתי על כך שמדובר ב-OCD. עם זאת, כדאי אולי לפנות שוב לפסיכיאטר או לפסיכיאטר אחר כדי להעריך האם הטיפול התרופתי שאני מניח שאת מקבלת מספיק. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות