כדורים נוגדי דיכאון וחרדה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

22/03/2020 | 09:33 | מאת: עידן אשכנזי

אני כבר 17 שנים לוקח כדורים עקב חרדה , האם לטווח ארוך יש השפעה שלילית על המוח מהכדורים האלה ? אך שהבנתי מהפסכיאטר שלי שאני לא אוכל להפסיק את התרופות בגלל שהמוח שלי כבר התרגל אליהם ולא יהיה ניתן להפסיק אותם , ואני מרגיש שהזיכרון שלי נפגע לגמרי לרמות שאני לא זוכר מה עשיתי אתמול פגישה קשה בזיכרון לציין היום מטופל באנפרניל 225 ועדין אין הפוגה של החרדה החרדה שלי היא כל כך קשה שאני נמצא בניתוק מהמציאות וקושי לתפיסת במרחב

שלום עידן, התרופה אינ ממכרת. היא ישנה יחסית אך אני משער שהוא ניסה קודם תרופה חדישה יותר שלא עזרה. תופעות הלוואי אמורות לחלוף עם הזמן אך השיפור אמור להיות מורגש באופן מלא רק כעבור 6 שבועות. לכן זה מצב מתסכל כי אתה רק סובל מתופעות הלוואי בהתחלה. צריך לאזור סבלנות רבה. לפעמים יש צורך לנסות כמה תרופות, או שילוב של שתי תרופות, יד שמגיעים לפתרון. אין כל נזק למוח! ברגע שמפסיקים התרופה מתפנה ממחזור הדם. אנו בטוח שהחששות שלך הן דעות קדומות שלא שמעת מהפסיכיאטר. מומלץ להתחיל במקביל טיפול פסיכולוגי. זה עשוי לגרום שיפור בפני עצמו, ובעיקר בשילוב עם התרופה ויש סיכוי שעם הזמן ניתן יהיה לפחות חהפחית את המינון. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות