לבן שלי, בן 21 יש בעיה בדמוי גוף והוא מסתגר בחדרו יותר מ-5 שנים

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

19/10/2019 | 22:43 | מאת: Michael

שלום כבוד הפרופסור, הבן שלי בן 21. הוא איבד את אמו, אשתי הראשונה לפני 11 שנה. ב-6 השנים האחרונות הוא מסתגר בבית וכמעט כל הזמן בחדר עם משחקי אינטרנט. הוא אובחן עם bdd. בשנה האחרונה בני מסכים שאביא אותו באוטו פעם בשבוע, ולפעמים פעמיים, לפסיכולוגית פרטית. היא מסרבת לבקשתי לעשות cbt, ואומרת שבני לא מוכן לזה. כאשר בני העלה לפניה שהוא מרגיש מכוער, הוא טוען שהיא לא התייחסה אליו ברצינות. היא אומרת לי ש-bdd אינו השורש של הבעיה, אבל אם הוא רוצה שוב להעלות את הנושא של ה-bdd, היא תתייחס אליו. אני רוצה לשאול בבקשה: אם אני משכנע את בני לעבור לפסיכולוג/ית אחר/ת עם נסיון עם bdd או אנורקסיה, יכול להיות ש-יא היציבות של מטפל/ת חדש/ה תגרום לבן שלי תוך זמן קצר להפסיק לשתף פעולה ולעשות שום טיפול. כמו שהוא סירב לאורך הרבה זמן, לפני שמצאתי את הפסיכולוגית. אז לדעתך עדיף להישאר איתה? תודה רבה!

שלום מיכאל, מבלי להיכנס לפרטי המקרה שאינם ידועים לי, אם בנך סירב ללכת לטיפולים קודמים ומוכן ללכת לטיפול הזה, יש לברך על עובדה זו. כן הייתי מוסיף התייעצות עם פסיכיאטר, רצוי ילדים ונוער. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות