הרגשת איבוד זהות וערך עצמי

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

10/10/2019 | 15:32 | מאת: אבי

שלום רב, השאלה שלי לגבי מצב שבו אתה מרגיש שאיבדת את עצמך, ואתה צולל נמוק מאוד בראשם של אחרים, מושפע מכל אדם שעובר לידי, אי חושב עליו. כאילו המודעות שלי בשליטה מוחלטת של אנשים אחרים. דיכאון, חרדה, הרגשת אימפוטנציה והרצון להיות בנעליו של מישהי אחר, והרגשה של ליקוי/ כשל לבבי. מה אתה ממליץ לעשות במצה כזה? תודה

שלום אבי, יהיה זה מאוד חסר אחריות מקצועית מצדי להגיב לגופו של עניין מבלי להכירך. המלצתי החד-משמעית היא לפנות לפסיכיאטר, לתאר את התסמינים ולהתייעץ אתו בפגישה שבה תהייה גם לו הזדמנות לשאול אותך שאלות חיוניות. אף שאתה מתאר מצוקה קשה, אני יכול לעודד אותך ולומר שאפשר להקל משמעותית, הן בטיפול תרופתי והן בטיפול פסיכולוגי (ורצוי לשלב ביניהם) על מצבים קשים מאלה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות