הבדל בין התקף חרדה להפרעת פאניקה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

31/07/2019 | 12:23 | מאת: חיים

שלום ברצוני לשאול מה ההבדל בין התקפי חרדה להתקפי פאניקה ממושכים , ומה אופן הטיפול בהן 2 האם הפרעת פאניקה היא לרוב הפרעה כרונית שהיא אמרה לחזור או להיות כל הזמן ללא טיפול תרופתי, דגש על תרופתי!! והאם הפרעות פאניקה למשך זמן גורמים לעיוות מחשבתי ודיכאון בכל מה שמשתמיע תודה ..

שלום חיים, התקף חרדה והתקף פאניקה הם שמות שונים לאותה תופעה. לרוב התקפי חרדה/פאניקה אינם נפסקים מעצמם. טיפול תרופתי ע"י תרופות מקבוצות SSRI (למשל, ציפרלקס) או SNRI (למשל ויפאקס) אמורות להוריד באופן קבוע את רמת החרדה ובכך גם למנוע התקפים, אך רצוי לשלבם בטיפול פסיכולוגי (לרוב בגישה קוגניטיבית-התנהגותית). בעת התקף החרדה ישנם עיוותים קוגניטיביים וחרדה עלולה להתפתח לדיכאון. שתי התופעות מופיעות יחד במקרים רבים: https://www.giditherapy.co.il/?p=1316, אך גם בין התקפי החרדה קיימת חרדה בגלל הציפייה להתקף החרדה הבא. הטיפול התרופתי הוא כמעט תנאי הכרחי להצלחת הטיפול הפסיכולוגי, משום שהחרדה פוגעת ביכולת של המטופל לשתף פעולה בטיפול הפסיכולוגי. לאחר כמה חודשי טיפול משולב מוצלח ניתן לנסות להפחית בהדרגה את המינון של הטיפול התרופתי בהתייעצות ובפיקוח עם הפסיכיאטר המטפל. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות