חוששת שאני סובלת מHocd או שאני באמת לסבית

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

02/06/2019 | 17:07 | מאת: מבולבלת, 21

שלום רב, מזה 3 שנים שאני נמצאת בזוגיות עם בן זוגי . מעולם לא עלו בי תהיות לגבי נטייתי המינית אך לפני כשבועיים מצב זה השתנה ומחמיר. קראתי כתבה על אישה לסבית ומאז התחילו המחשבות שאולי אני כזו? אולי מאז ומתמיד חייתי בשקר? מה זה אומר עליי שמחשבות על יחסי מין עם אישה לא מגעילים אותי יותר ? ואפילו לפעמים חושבת שיהיה לי עדיף לחיות עם אישה מאשר גבר (חייבת לציין שמאז ומתמיד אני חושבת יותר מידי ולכל תשובה מרגיעה יש לי תמיד שאלה מפחידה יותר, בכל נושא בחיים וזה כמו גלגל שלא עוצר) . אני מגיעה למצב שבו אני חושבת שאני פשוט לסבית ושלעולם לא אמשך לגברים יותר , לבן זוגי שאני אוהבת מאוד ואחיה בכאב לב והדחקה כל חיי . מרגישה שאני על סף שיגעון , אשמח לתשובתך .

שלום מבולבלת, אי אפשר לאבחן HOCD דרך הודעה בפורום, אם כי לפי תיאורייך, זו אפשרות סבירה יותר שהומוסקסואליות בגלל הספקות הפאניקה. לא סביר שקריאה חד פעמית על אישה לסבית תגרום למשיכה לנשים לפרוץ ויש כמובן לתת את הדעת על מה שקורה ביחסים האינטימיים - המיניים והרגשיים - עם בן זוגך מאז ה"גילוי". המלצתי לך לפנות בדחיפות לפסיכיאטר, לא משום שקיים חשש ש"תשתגעי", אלא בגלל הסבל הרב. העובדה שתשובות מרגיעות מעוררות בך מחשבות קשות יותר אופיינית ל-OCD והטיפול צריך להיות בראש ובראשונה תרופתי. רק עם הפחתת רמת החרדה, ניתן יהיה להתחיל בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT), שהוא טיפול הבחירה הראשון ב-OCO . בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות