איך אפשר לתמוך/ לעזור לאנשים שחווים דיאליזציה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

10/03/2019 | 23:22 | מאת: איך אפשר לעזור / לתמוך באנשים שחווים דה ריאליציה

חבר שלי סובל מהפרעה טורדנית כפייתית וכתוצאה מכך הוא חוויה דה ריאליזציה השאלה שלי איך אני יכולה לעזור/לתמוך בו בזמן דה ריאליזציה ?

שלום לך, דה-ראליזציה (תחושה שהמציאות אינה אמיתית) יכולה להופיע כתסמין של כמה הפרעות נפשיות, מהפרעות חרדה ועד סכיזופרניה. אם אכן מדובר בדה-ראליזציה (אבחנה שהייתי משאיר לאיש מקצוע לעשות), אצל מי שסובל מ-OCD, אין שום דבר שאתה יכול לעשות. אם ה-OCD מטופל כהלכה מבחינה תרופתית, במינון מתאים, גם הדה-ראליזציה אמורה לחלוף תוך זמן קצר. בכל מקרה, זו שאלה שצריך להפנות לפסיכיאטר המטפל. בהצלחה, giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות