הפרעת אישיות גבולית?

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

20/05/2018 | 01:31 | מאת: רחל

בעלי סובל מהתקפי זעם, תנודות במצבי רוח ,פרפקציוניזם, וורקוהוליזם , משפיל קשות אותי ואת ילדיי, רגע הכל מושלם ורגע כלום לא בסדר... ילד יחיד להוריו,יש לו צורך קיצוני בשליטה, מכור לפורנו, חושש מנטישה. מחמיר עם השנים..אני מיואשת, החיים מרגישים כמו תחת טרור והוא לא מבין שיש בעיה. האם זה נשמע כהפרעה כזו והאם יסייע שאלך לטיפול במומחה לנושא לבד כדי לקבל תמיכה וסיוע? תודה מראש

שלום רחל, דווקא פרפקציוניזם, ועוד יותר מכך וורקוהוליזם, אינם אופייניים להפרעת אישיות גבולית, אך כמובן שאי אפשר לאבחן אדם דרך פורום באינטרנט ועוד לפי דיווחים של צד ג'. בכל מקרה, האבחנה היא פחות חשובה. פנייה למומחה לצורך קבלת תמיכה וסיוע עבורך היא רעיון מצוין. את נמצאת במצב חיים שמחייב התמודדות וקבלת החלטות. העזרה שתוכלי לקבל מחברות וכד' אינה יעילה, מלאת השלכות מחייהן האישיים ובאופן כללי, אנשים מתרחקים מצרות ועסוקים בענייניהם. אני בהחלט מעודד אותך לפנות לטיפול עבור עצמך כדי שתוכלי לא רק להתמודד עם המצב, אלא אף לצאת ממנו מחוזקת, בין אם הכיוון הוא גירושין ובין אם לקראת צעד כזה גם בעלך יחליט לפנות לטיפול או ללכת יחד איתך לטיפול זוגי, במיוחד אם את כותבת שהוא סובל גם מחרדת נטישה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

11/09/2018 | 18:26 | מאת: ארז

מדוע פרפקציוניזם סותר בורדרליין? האם לא יתכן אדם פרפקציוניסט בתחומים מסוימים (כל אחד פרפקציוניסט בדברים אחרים ) אשר סובל מחוסר יציבות בזהות/ערך עצמי, מצבי רוח לא יציבים, תפיסה של האחר לא יציבה.. אשמח להסבר

שלום רחל, בלי יהיכנס לשאלה אם בעלך סובל מהפרעת אישיות גבולית, אי אפשר לכפםות על אדם לפנות לטיפול שהוא אינו מעוניין בו. במצב הנוכחי אני ממליץ לך לפנות לטיפול זוגי בעצמך ולהודיע לבעלך בצורה אסרטיבית על כך. לעתים קרובות במצבים כאלה חרדת הנטישה גוברת והגבר מצטרף. אם לא, מוקד הטיפול יהיה התמודדות עם התפרצויותיו של בעלך, כולל האפשרות להיפרד ממנו. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

שלום ארז, אמנם פרפקציוניזם נמצא קשור ליותר ויותר הפרעות נפשיות, אך הוא גם חוצה מצבים ורוב הפרפקציוניסטים הסובלים מהפרעות נפשיות מגלים גישה נוקשה של 'או הכול או לא כלום' בתחומים שונים (לימודים, קריירה, זוגיות) וקשה להם לערוך את הפשרות והוויתורים הנדרשים במו"מ עם הזולת ועם המציאות. בהפרעת אישיות כפייתית פרפקציוניזם אף מהווה את אחד הקריטריונים להפרעה. בהפרעת אישיות גבולית, לעומת זאת, גם מצבי הרוח וגם מטרות החיים (למשל, תחום לימודים) אינם יציבים, בעוד פרפקציניזם משמעו דבקות במטרה, גם אם כתוצאה ממנו מתפתחת דחיינות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות