מה מעכב את העצמאות שלי

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

19/04/2018 | 16:13 | מאת: מאור

דווקא ביום העצמאות שאלתי מה באמת מעכב את העצמאות שלי. אני חושב שהבנתי דבר. אני סופר פרפקציוניסט, ומחוייב לכל דבר בצורה מוחלטת. ויודע לעשות רק דבר אחד במיקוד. לכאורה זאת תכונה טובה ממוקד ויודע לטפל בבעיה לעומק. אבל הבנתי שזה צרוף מאוד נפיץ. כי אני לא יודע לעבוד במקביל ושדבר אחד מעסיק אותי אז אני בעצם עסוק בו בלבד כדי לפתור אותו לכאורה. אני רואה בזה מעכב עצמאות. למרות השגים נאים, זה מסתבר לי ביום העצמאות שזה החלק המגביל אותי. לא עוזרים ההסברים של לשחרר. זה לא עוזר להחליף משימה. כי אז אני שוב במשימה ואני רוצה להרגיש משוחרר מההמתנה לסיום. וזאת אשליה אבל זה קשה לי מאוד, בעיקר התחושה. אמרו שביבי מסוגל להכנס לצאת מנושא ולהתנתק מהשאר. זאת נראית לי תכונה שהיא השילוב הנכון לאפשר מיקוד במשימה ברגע נתון אבל גם להיות מולטיטסקינג או שאני טועה? המגבלה שציינתי למעשה הפוכת בעיות ללא סיום לסוחבות אנרגיה, למרות שצריך להמתין. שהן מסתימות אני מרגיש שחרור של משאבים. מה ניתן לשפר בתנאים כאלה. חג שמח

שלום מאור, פרפקציוניזם אכן נמצא קשור ליותר ויותר הפרעות נפשיות, עד שהוגדר ע"י חלק ממובילי החוקרים בתחום כתכונה שלילית בלבד. אני נמנה על אלה הרואים בתכונה זו חרב פיפיות: http://www.giditherapy.co.il/?p=226. מולטיטסקינג מאפיין נשים הרבה יותר מאשר גברים, המסוגלים לרוב להתמקד רק במשימה אחת, אך אם נדרש ממך לעסוק במספר משימות במקביל, המלצתי היא לתכנן את זמנך מראש ולהקצות זמן קצוב לכל משימה מדי יום, או ימים מסוימים למשימות מסוימות וימים אחרים למשימות אחרות. כך יתאפשר לך להתקדם לרוחב. מולטיטסקינג מתאים יותר לאנשים עם הפרעות קשב, שדעתם מוסחת בקלות ע"י גירויים ולכן עיסוק מכוון בכמה דברים במקביל ממסד את חוסר היכולת שלהם להתמקד. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות