טיפול דינמי או טיפול cbt

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

07/11/2017 | 16:42 | מאת: איש

שלום רב כפי שפרטתי מטה בהודעות איש סובל מחרדות הרבה שנים ונוטל תרופות בכל משפחה וכו פסיכאטר אומר צריך טיפול cbt פסיכולוגית קלינית שניפגשתי איתה דרך כללית מושלם טוענת שצריך דינמי לטפל בשורש הבעיה? מה מחליטים אני ממש בבעיה

שלום איש, אני רואה שגם אני וגם הפסיכיאטר המלצנו על CBT. טיפול פסיכודינמי אינו מתאים לטיפול ב-OCD משום שהוא עלול להגביר את הנטייה הטבעית לחיטוט עצמי. ייתכן מאוד שהפסיכולוגית שפנית אליה איננה בקיאה ב-CBT ולכן הציעה טיפול בגישה דינאמית, שהוא הטיפול השכיח ביותר בקרב מטפלים בישראל. נסה לבדוק באתר המטפלים הקוגניטיביים-התנהגותיים של איט"ה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות