שאלה לגבי אקנה ו-DHT והזעה

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

17/07/2012 | 15:39 | מאת: רועי

שלום, אני בן 24 וסובל מאקנה בעיקר באיזור הגב והכתפיים, מעט בפנים ובחזה. אני נוטל גם פרופסיה לנשירת שיער וקראתי את הקטע הזה מתוך מאמר: "באקנה קיימת גם בעיה בחילוף חומרים של האבץ. האבץ מעכב אנזים בשם אלפא-רדוקטאז שממיר טסטוסטרון להורמון חזק הרבה יותר הנקרא דהידרו-טסטוסטרון (DHT). בלוטות החלב רגישות מאוד לטסטוסטרון ול- DHT ומתחילות לגדול ולהיסתם. חסר באבץ אצל הסובלים מאקנה יגרום לפעילות גדולה יותר של האנזים אלפא-רדוקטאז שיביא לעלייה ב- DHT ולסבירות גדולה יותר לאקנה. בדרך כלל, תהליך זה קורה בגיל ההתבגרות" אני יודע שפרופסיעה מעכב DHT אז האם הוא משפיע גם על העניין של האקנה ? האם כדאי לי לעשות בדיקה של אבץ ? אולי זה גם מה שחסר לי לעניין השיער? תודה.

אין השפעה לפרופסיה על אקנה. בדיקת אבץ אינה ממומנת ע"י קופת חולים .יכול לערוך באופן פרטי אם רוצה .

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות