כאבים ברגל בעקבות ניתוח החלפת ברך

דיון מתוך פורום  כאב

19/08/2016 | 15:56 | מאת: אלי

שלום רב, חמתי, בת 68, עברה ניתוח החלפת ברך לפני כחצי שנה. אין לה כל מחלות רקע. מאז היא סובלת מכאבי תופת. היא לוקחת זאלדיאר ורוקוסט להקלת הכאב אך ללא הקלה. 1. נאמר לה כי מדבקות מורפיום (שכן עוזרות לה) פוגעות בכבד במקרה של שימוש יום יומי ולכן אינה משתמשת בהן בדר"כ. האם הדבר נכון? 2. האם במצבה היא יכולה לבקש קנאביס? אם כן, מה הפרוצדורה? 3. האם שתי התרופות שהיא נוטלת הן הכי חזקות במצבה או שיש תרופות יותר חזקות להקלה בכאבים שהיא יכולה לקחת? תודה רבה, אלי

21/08/2016 | 12:42 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, מורפין היא אכן התרופה הכי חזקה נגד כאב. היום מומלץ לשלב אותה עם תרופות אחרות כגון, אקמול, נורופן וכו'. בכמויות רגילות של מורפין לא מתפתחת פגיעה בכבד בדרך כלל. ממליץ לפנות למרפאת כאב לאיזון הטיפול. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב