עמוד השדרה

דיון מתוך פורום  כאב

09/10/2014 | 10:44 | מאת: מילנה

שלום רב. שלום רב, אמא שלי בת 74 הובחנה בשלוש בדיקות סי טי כחולת אנקילוזיס ספונדליטיס עם הסתדויות זיזים גדולים בצוואר זיזים גדולים גם בעמוד שדרה גבי. כמו כן עמוד השדרה מקבל צורה של קנה במבוק. קשה לה לדרוך על כף הרגל. היא עברה 4 ניתוחים בעמוד שדרה מותני עקב נפילות חזרות / פריצת דיסק/ היצרות התעלה. הכאבים מוקרנים לרגל שמאל בגלל שינויים פיברוטים קשים ביותר בעמוד שדרה תחתון.הרופא אמר שהטיפול היחיד בזיזים הוא ניתוח, כמו שזה נראה זה לא רק זיזים.. לכן השיקול שקיבלנו זה לא לנתח אותה. היא אישה סיעודית (שולטת על סוגרים) בבית עם הליכון מחוץ כסא גלגלים. היא נורא סובלת מכאב בכל עמוד השדרה ואני כבת מרגישה חסרת אונים. היא משתמשת במדבקות פנטה 100 ובטרגין 5 מ"ג. היא אינה מרגישה הטבה עם הטרגין 5 מ"ג . טרגין 10 מ"ג גורם לה להקאות. האם פרקוסט 5 מ"ג יעיל יותר לכאב מאשר טרגין 5 ? ובכלל מה ניתן לעשות ע"מ להקל על הכאב מבחינת טיפול תרופתי? תודה

14/10/2014 | 13:21 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, במקרה מורכב זה יש להתאים טיפול למצבה באמצעות שילוב של תרופות. בחירה בין התרופות והתאמת מינונים יכול לבצע רק רופא שבדק אותה ומכיר את מצבה. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

20/10/2014 | 16:25 | מאת: מילנה

האם המקרה אינו מתאים לרפואת כאב?

מנהלי פורום כאב