בעיה שטרם אובחנה

דיון מתוך פורום  כאב

02/09/2014 | 08:49 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בן 34, נשוי +1. מזה כשמונה שנים סובל מהתקפי כאבי בטן תחתונה אשר התדירות שלהם עולה בתקופה האחרונה ונעשית כמעט יום-יומית דבר שהיה קורא אחת לחודש לפני כן, התקף שנמשך מרגע שהוא מתחיל כשעתיים לערך וכאשר הוא דועך יד שארית מהכאב למספר שעות. הכאב מתחיל בלחץ בבטן תחתונה ובהמשך הכאב יורד לכיוון מפשעה/פניס, אשכים ובהמשך לפי הטבעת. ישנה לעיתים תחושת גזים בבטן, אך ללא יציאת גזים או יציאה. לציין כי היציאות סדירות ותקינות מידי יום. עוד אציין כי שמתי לב שאם אני לא הולך בזמן להתרוקן אזי בטוח שבאותו יום יתפוס אותו הכאב. עברתי בירור: ניתוח בקע לפני 8 שנים אשר חשבו שזה הגורם אך ללא הואיל! קולונוסקופיה-תקינה C.T. בטן ואגן - תקין אולטרסאונד בטן תחתונה - תקין אולטרסאונד אשכים +דופלר - תקין בדיקת שתן PCR למחלות מין - תקין PSA-0.65 שתן לכללית - תקין ספירת זרע תקינה אך במעבדה נאמר שיש לי כדוריות דם לבנות קצת וכן מעט כדוריות דם אדומות. תרבית זרע- צמיחה מעורבת. כפי שציינתי הכאב שהיה פעם בחודש נהפך להיות כמעט יום-יומי מה דעתך? מה זה יכול להיות לדעתך על פי התיאור שתיארתי? איזה בדיקות עוד עלי לבצע על מנת לשלול דברים? האם יכול להיות שיש משהו מסוכן שטרם אובחן? על פי מה שכבר נבדק כרשום למעלה. מה הכיוון יכול להיות לדעתך? האם במקרה כזה מרפאת כאב ץותוכל לסייע לי? אודה לתשובתך האדיבה והתייחסותך

03/09/2014 | 12:22 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, מרפאת הכאב תוכל לסייע רק במקרה שתהיה אבחנה, לפחות ברמה של השערה, ושלילת סיבות הדורשות התערבות כירורגית. כל זאת לא ניתן לעשות באמצעות האינטרנט, אלא, בהתיעצות עם רופא כירורג ורופא אורולוג, ביצוע בדיקה רפואית ובדיקות עזר. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב