כאבים מוזרים בזרוע ובאמה

דיון מתוך פורום  כאב

15/03/2017 | 14:34 | מאת: מני

שלום! אני עובד בכתיבה ועריכה במחשב. לפני בערך חודשיים התחילו לי כאבים בשורש כף היד. הלכתי לאורטופד שבדק וראה שאין בעיה בתנועת היד וכו' והמליץ על תחבושת ונוגדי דלקת. לקחתי למשך שבועיים ואכן הכאבים בשורש כף היד חלפו. אלא שאז החלו כאבים באזור שריר כופפי שורש היד והאצבעות. הכאב נחלש אחרי כמה ימים, ואחרי זה החלו כאבים באזור שריר הזרוע הדו ראשי, בשני הידיים. ביד שמאל כבר נחלש, וביד ימין עדיין כואב. אם אני משתמש בעכבר ובמחשב, אז זה מתחזק. ויורד לסירוגין כשאני לא משתמש. בכלל אני חש איזה תחושת כבדות קלה בכל הידיים. אבל לא כאב ממש. אין כל מגבלות תנועה. * רציתי לדעת מה עלי לעשות? (אציין שגם לפני 3 שנים היו לי כאבים, כנראה דלקת, בברך בצד החיצוני של רגל שמאל, והלכתי לאורטופדים ועשיתי צילומים והכל ולא ראו משהו, ועד היום אני לא מאמץ את הרגל ולא חש את הכאבים, ועדיין לפעמים יש חוסר נוחות שם, אם אני מאמץ הרבה את הברך כמו בשחייה וכיו"ב). האם ייתכן שזה דלקת מפרקים ראומטית? יש צורך לעשות בדיקות דם כדי לשלול זאת? או שאלו לא התופעות? האם יש צורך בבדיקת emg? האם ייתכן שהם סתם דלקות עקב שימוש רב במחשב (ואני משתמש המון במחשב ובסמארטפון)? ואם כך - מה עלי לעשות? ולמי אפשר לפנות כדי שיאמר לי איך להתאים את עצמי לישיבה במחשב? האורטופדים במקום מגוריי לא אומרים לי דברים ברורים. מה זה? מה אני יכול לעשות? כבר נמאס לי מהתחושה שאני לא יודע מה זה, ולא מצליח למגר את זה. *** אני מאוד לחוץ מכל העניין וההשלכה על העבודה שלי, אז תודה רבה מראש על התשובות!

22/03/2017 | 12:27 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, על פי התיאור כנראה שהכאבים קשורים לעומס על כף היד הנוצר עקב תנוחה ממושכת ומעייפת תוך כדי כתיבה במחשב. במקרים אלה מומלץ להשתמש בסד המוריד מתח שריר ורצועות. ניתן לפנות לאורטופד או לרופא שיקום. בכברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב