זריקת זייפרקסה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/06/2015 | 18:23 | מאת: בעל

שלום רב, אשתי חולת סכיזופרניה (פרנואידית) מאובחנת מזה 7 שנים. במשך שנים אלו היו מספר פעמים שבהם לא התמידה בנטילת התרופה והיו לה התדרדרויות מקומיות (לא התקפים שהצריכו אי פעם אישפוז) שהקשו מאוד על תיפקודה. היא מסכימה לקחת זריקה ואפילו מעדיפה זאת על מנת לשמור על רצף תרופתי. שאלותיי: 1. מהם הסכנות/חסרונות שבטיפול בזריקה לעומת טיפול בכדורים? 2. מה עלות כל זריקה? (בערך). 3. לכמה זמן הזריקה אפקטיבית? (לא ברור לי אם לשבועיים או לחודש). 4. מה צריך לעשות כדי לקבל זריקה שכזאת? תודה מראש ובברכה, בעל.

1. זריקה נשארת בגוף מספר שבועות ולכן חשוב לוודא ע"י מתן החומר בכדורים לפני ההזרקה שהתרופה טובה ולא גורמת לתופעות לוואי. זריקה עלולה לגרום לכאב במקום ההזרקה. מצד שני יש זריקות כמו קספליון שלא עוברות פירוק בכבד ולכן לא פוגעות בו, כמו כן טיפול בזריקות שומר על יציבות של הרמה של התרופה בדם. 2. תרופות מהדור הקודם עולות כמה עשרות שקלים ומסובסדות ע"י קופת חולים, תרופות חדשות (ריספרדל קונסטה, קספליון וזיפאדהרה) עולות אלפי שקלים ומסובסדות רק למי שיש אבחנה של סכיזופרניה או מאניה דיפרסיה. אז גם ההשתפות העצמית יקרה יותר (עד לתקרה של ההשתתפות העצמית שנקבעה ע"י קופת חולים - עד כ-400-300 ש"ח). 3. תרופות כמו מודיקט, פלודיקט, קלופיקסול דפו ניתנים פעם ב-2-3 שבועות, הלידול דקנואט, קספליון וזיפאדהרה ניתנות פעם בחודש. 4. בביקור הבא של אישתך כדאי לשתף את הרופא המטפל בקושי לקחת כדורים ולבקש טיפול בזריקה.

מנהל פורום סכיזופרניה