פרנויה או סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/06/2015 | 15:55 | מאת: ענת

שלום, אני מנסה להבין אם האבחנה שקיבלתי היא נכונה, אין לי ציפייה שפה בפורום תתני לי מענה מדויק וישיר, זה ברור לי. אבל שאלה תיאורטית, סבלתי מפרנויות, אבל אף פעם לא הרגשתי שהשבכ רודף אחריי ואו הזיות אחרות, יותר שאנשים בסביבתי חושבים עליי לרעה, גם אנשים מוכרים וגם עוברי אורח בתחבורה ציבורית למשל. האם יכול להיות שיש לי פרנויה פםסיכוטית אבל לא סכיזופרניה. האפיזודה הראשונה שלי שהייתה בחיים הייתה יותר התגלמות של תת מניה דיפרסיה. אני אשמח למענה השערתי. תודה מראש.

אם היו לך מחשבות שווא כלפי אנשים אחרים מדובר במצב פסיכוטי, לא חייבים לחשוב על השב"כ או לחוות הזיות. לא כל מצב פסיכוטי נובע מסכיזופרניה, לפעמים האבחנה משתנה עם השנים. הפסיכיאטר המטפל אמור לספר לך על האבחנה ואיך הגיעו אליה, כדאי לשאול אותו.

מנהל פורום סכיזופרניה