סרוקוול/סרוקוול XR

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/08/2011 | 16:36 | מאת: א

שלום רב ד"ר אמא בת 74 חיה לבד ומצבה התדרדר בשנה האחרונה מאז שאבא נכנס לבית חיולים בספטמבר שנה שעברה.היא סובלת הרבה זמן (9 שנים בערך)מדכאון ומועקה מחליפה ומקבלת סרוקסט,מירו,לוריוואל קלונקס כמו כן מקבלת גם כדורים ללחץ דם בלוטת התריס סוכר וכדומה,כאמור הדכאון והמועקה החמירו בתקופה האחרונה ולפני מס שבועות החליפה פסיכיאטר והיא הציעה לה להתחיל בנוסף ובהדרגתיות סרוקוול(50 מ"ג ב 3ימים ראשונים לכל יום ובהמשך עד שתגיעה למינון של 200-250 מ"ג סרוקוול ליום)החשש מאד גדול מכיוון שמא וגם אני ממה שקראתי הסרוקוול מיועד לאנשים עם סכיזופרניה,ואמא לא סובלת ממחלה זו אלא מדכאון ומועקה.האם הסרוקוול מיועד גם לאנשים עם דכאון ומועקה (לפי המינון כדור ראשי??)ושאלה שניה האם אמא אשר גרה לבד כדור כמו הסרוקוול עם תופעות הלוואי לא מסוכן עבורה ובכלל מיועד לה למרות וכאמור שהיא לא סובת מסכיזופרניה ומאניה דיפרסיה הנושא מאד דחוך אשמח לקבל תשובה ו/או חוות דעת אמיר

11/08/2011 | 13:53 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אתה צודק שסרוקוול היא תרופה נוגדת פסיכוזה והיא ניתנת בד"כ למצבים פסיכוטים. יחד עם זאת יש מצבים (כגון דכאון עמיד לטיפול) שבהם ניתן להוסיף תכשיר נוגד פסיכוזה (כגון סרוקוול) גם אם אין סימנים פסיכוזה, ויש מחקרים המראים שיש שיפור. בד"כ נסיון כזה יעשה לאחר שלא היתה תגובה למספר תכשירים נוגדי דכאון, ובמקרה שאתה מציין אמך מקבלת כעת 2 תכשירים נוגדי דכאון בו זמנית (סרוקסט ומירו) ללא השפעה. לכן יש הגיון בנסיון הטיפולי המוצע. נסיון אחר שניתן לנסות במקרים של דכאון עמיד זה טיפול בחשמל. וכמובן שיש לשקול טיפולים פסיכולוגים (כגון טיפולים קצרי מועד). בכל מקרה יש לשלול שלא מדובר בשיטיון (דמנציה) או תופעות ראשוניות של פרקינסון שיכולות לתת תמונה דומה, כי אז יש טיפולים אחרים שיש לנסות. לגבי המינון - יש להעלות בהדרגה ובאם יופיעו תופעות לוואי יש להודיע לרופא המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה