שאלה:

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/07/2011 | 05:17 | מאת: מישהו

האם רספרדל משמש רק לחולי סכיזופרניה? אם כן לאיזה סוג?? תודה

21/07/2011 | 22:25 | מאת: משהו

ממש לא. הוא משמש גם כהרגעה, גם בתסמינים פסיחוטיים חולפים. הוא ניתן למגוון רחב של מצבי לחץ וחרדה.

11/08/2011 | 12:01 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום, סליחה על העכוב בתשובה, הייתי במילואים. התשובה שענו לך בשרשור היא נכונה - ריספרדל הוא תכשיר נוגד פסיכוזה וככזה הוא נרשם במצבים שבהם יש פסיכוזות מסיבות שונות, וזה לא רק סכיזופרניה. זה יכול לכלול סכיזופרניה, הפרעה סכיזואפקטיבית, דכאון פסיכוטי, מאניה פסיכוטית, פסיכוזות מסמים, פסיכוזות חולפות בהפרעות אישיות, פסיכיוזות מסיבות אורגניות (כגון אפילפסיה ופגיעות מוחיות אחרות), פסיכוזה כתוצאה משיטיון (דמנציה), ולעיתים גם כתכשיר נגד בעיות התנהגות בהפרעות בספקטרום האוטיסטי ועוד. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה