שאלה בקשר לסימנים שליליים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/04/2011 | 21:07 | מאת: אבי

הבנתי שיש קשר בין דברים שאנחנו מכחישים עם החיים, לבין זה שהם מתפרצים בתקופה הפסיכוטית מקבלים משמעות ויכולת להשפיע לנו על החיים... זה כמו השתלטות של התת מודע על התודעה, אז יש לי תיאוריה שבזמן התקף פסיכוטי התת מודע יותר שולט על התודעה מאשר המודע והם בעצם מחליפים תפקידים ולכן אם לפני המחלה היינו מכחישים דברים שליליים ומעריכים ומטפחים דברים חיוביים אז בהתקף מכחישים את החיוביים וכו'... לכן אני אומר וזאת השאלה שלי: האם הסימנים השליליים נוצרים בגלל זה שלפי התיאוריה אנחנו מכחישים את "הדברים החיוביים", ז"א את החיים עצמם ואז נוצרת אפתיה...?

27/04/2011 | 23:40 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום אבי. התאוריה שלך יפה ומדברת על אספקטים פרוידנים של הכחשה והקשר בין המודע לתת מודע. בכל אופן מבחינת המינוחים המקוצעיים - כשמדברים על סימנים שליליים או חיוביים בסכיזופרניה לא מתכוונים במובן של "טוב" ו"רע" אלא במובן של תסמינים פעילים כגון שמיעת קולות, מחשבות שווא או הפרעות בהלך החשיבה (סימנים "חיוביים") או תסמינים של ליקוי כגון חוסר יוזמה, אפתיות, הסתגרות, חוסר הנאה, חוסר ריכוז, השטחת אפקט (סימנים "שליליים"). בברכה, ד"ר אהוד ססר

28/04/2011 | 02:15 | מאת: אבי

בעולם שלכם מכלילים את כול הסכיזופרנים ואומרים שכול הסימפטומים של המחלה הם תכונות של הנפש. מה שאני אומר שכולם שונים לחלוטין אחד מהשני, זה תלוי בסביבה של הבן אדם, תלוי באירועים של החיים שלו שהוא עבר וזה מאפיין את הפסיכוזה שלו, כל אחד לחוד. ועוד דבר אני אומר שהמחלה הזאת היא מחלה כמו כל המחלות ולפחות לפי דעתי אני מאמין שזה כן מדובר בטוב ורע, כל עוד לא תהייה תרופה אז אתה צודק הנפש תמשיך להיות חולה למרות האיזון שלה כמה שהוא יהיה מושלם, אבל ברגע שתהיה תרופה כל המשחק ישתנה ואז יראו את זה כמו שאני רואה את זה, אז פשוט כולם ישנו את עורם. תקן אותי אם אני טועה...

מנהל פורום סכיזופרניה