לגבי הטיפול החדשני

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/03/2011 | 02:37 | מאת: נרי

שלום!! רציתי רק להתייעץ לגבי הטיפול החדשני בהזרקה. אני חולה כ3 שנים וסובל מתופעות של חוסר ריכוז שכחה, מצברוח ירוד, קושי מנטלי וחוסר סבלנות.. האם יש תקווה.. האם הטיפול בהזרקה באמת כזה יעיל כמו שכתוב במאמרים? האם יש עוד טיפולים חדשניים? תודה מראש..

03/04/2011 | 11:09 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. לא ברור לי לאיזה טיפול חדשני בזריקות אתה מתכוון. אם אתה מתכוון לטיפול בזריקות ארוכות טווח אז הטיפול בזריקות (בתדירות 2-4 שבועות) הוא לא חדשני בפני עצמו, אלא מהווה דרך אלטרנטיבית למתן של חלק מהתרופות הקיימיות. היא קיימת בשביל תרופות מהדור הראשון כגון הלידול, קלופיקסול ומודיקט ונכון להיום רק לתרופה אחת מדור שני (ריספרדל). בכל מקרה, היתרונות בטיפול טווח ארוך הם: 1) עם טיפול בטווח ארוך לא צריך לזכור לקחת כדורים כל יום, דבר שלפעמים קשה למטופלים עם הפרעות נפשיות שפוגעות ביכולות קוגניטיביות (כמו סכיזופרניה) כגון זכרון, תכנון וכד'. 2) טיפול טווח ארוך מעלה את מידת ה"דבקות" לטיפול (שיתוף פעולה עם ההנחיות הטיפוליות) אצל מטופלים עם הפרעות נפשיות, בעיקר אלה עם חוסר תובנה למחלתם - "אני לא חולה" וכד'. כתוצאה מכך, טיפול ארוך טווח יכול למנוע החרפות פסיכוטיות עם כל הסבל הנלווה לכך למטופל ולבני משפחתו. 3) רמת התרופה בדם היא יותר מאוזנת לאורך שעות היום (בניגוד לכדורים שבאופן כללי משפיעים יותר בשעות שלאחר נטילת הטיפול ופחות לאחר מכן) וכך אפשר שיהיו פחות תופעות לוואי, ואיזון טוב יותר באופן כללי. אתה שואל לגבי טיפולים חדשניים - יש הרבה טיפולים חדשניים שנחקרים כעת (תרופות לשיפור יכולות קוגניטיביות, טיפולים מגנטים, טיפולים של גרייה עצבית ועוד) אך נכון להיום אין משהו שהוכח כיעיל יותר מהטיפולים הקיימים ואין משהו שזמין לקהל הרחב. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה