השמנה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/04/2014 | 13:16 | מאת: חנה עדי

אני משתמשת בסורקסט 10 שנים רצוף ,אני מרגישה טוב מאוד הבעיה היחידה זאת ההשמנה 20 קילו נוספו לי ,אני לא מצליחה לעשות שום דיאטה התיאבון בעיקר בלילה , האם יש פתרון הוא שילוב של עוד כדור שיפחית את התיאבון דרך אגב ניסיתי המון כדורים פסכיאטרים שלא עזרו ותמיד חזרתי לסורקסט שהכי מתאים לי תודה

סרוקסט יכולה לגרום לעליה בתיאבון ובמשקל ולשינויים מטבולים כמו עליה ברמת סוכר בצום ושינויים בשומנים בדם. התסמונת המטבולית הזו יכולה לגרום לעליה בסיכוי למחלות לב וכלי דם ולכן חשוב לטפל בתופעות אלו. ההמלצה הראשונה היא בדרך כלל שינוי אורח חיים, שינוי בתזונה ובפעילות הגופנית. אפשרות אחרת היא שינוי בטיפול התרופתי, יש תרופות נוגדות דיכאון שגורמות פחות לעליה במשקל, לדוגמא וולבוטרין, תרופות מקבוצת SNRI (סימבלטה, אפקסור/ויפקס ואיקסל) ותרופות חדשות שמפותחות כל הזמן. אי אפשר להמליץ על שינוי בטיפול בלי בדיקה אבל כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר לגבי שינוי תרופתי. לגבי טיפול בהשמנה עצמה, רוב התרופות לטיפול בהשמנה הן ממריצים (סטימולנטים) שיש להן תופעות לוואי מסוכנות, לכן רובן לא מאושרות לשימוש בארץ. כרגע מאושרת בארץ לשימוש תרופה שמשפיעה על ספיגה של שומן - קסניקל.

מנהל פורום סכיזופרניה