סכיזופרניה והריון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/10/2013 | 13:23 | מאת: מיכל

שלום רב! התגלתה אצלי סכיזופרניה בתיכון, אולם לפני צבא הוחלט להוריד לי את הכדורים לחלוטין. שרדתי חודשיים, אולם במהלך הטירונות התפרקתי לחלוטין. יש לי סכיזופרניה הבפרנית, כלומר - התפקוד החברתי שלי מאוד נפגע, אני מתנהגת ומדברת באופן לא ברור, כך שבמהלך 2 חודשי הטירונות שלי הצלחתי לאבד יותר מחצי מהחברים שהיו לי אי פעם, וזו הייתה כמובן חוויה וטראומה קשה מאוד. מאז, החלטתי שבעד שום מחיר שבעולם לא אוריד יותר את התרופות. אשאר איתם לנצח (אני במינון קטן של 1 מ"ג ריספרדל) העיקר שה"אסון" הזה שקרה לי בטירונות ומוטט את חיי לא יקרה שוב. כמובן שיש לי גם מחשבות על העתיד. כיום אני מבוגרת יותר, ואני מניחה שזה עניין של שנים ספורות עד שארצה להיכנס להריון.. המחשבה להוריד את הכדורים לצורך ההריון מכניסה אותי לבעתה גדולה. אני לא יכולה שלא לחשוב - מה יהיה ??? הרי - אני לא מסוגלת לתפקד בלעדיהם. מעמדי בעבודה יקרוס, חבריי, בן זוגי - כולם יכולים לעזוב אותי. כפי שקרה אז. על כן, כעת אני מעוניינת לשאול : האם יש צורך (צורך שהוא חובה) להוריד את הריספרדל לפני הכניסה להריון ? האם במהלך ההריון יש חובה להיות ללא טיפול תרופתי ? ואם צריך להיות בלי תרופה רק בחודשים הראשונים / האחרונים - בכמה חודשים מדובר ? (אני זקוקה זאת לצורך הערכה, כי ההתמוטטות הקודמת שלי קרתה לאחר חודשיים ללא טיפול תרופתי) האם מותר להניק תוך שאני לוקחת ריספרדל? האם ריספרדל עלול לעשות נזק לעובר/לתינוק ? הדברים האלה חשובים לי, כדי שאני אוכל להיערך מראש ולדעת מה מצפה לי. אשמח לתשובה מפורטת, ותודה מראש! מיכל.

ההחלטה על הטיפול התרופתי בהריון היא אישית ותלויה במצב הנפשי הנוכחי ובהיסטוריה של כל אחת. אין חובה להוריד טיפול תרופתי, אמא במצב נפשי לא טוב יכולה להשפיע לעה על הבריאות של העובר (והתינוק) לא פחות מתרופה. תרופות יכולות להשפיע על העובר במספר דרכים, בחודשים הראשונים בסיכון למומים מולדים (השפעה טרטוגנית), ובחודשים האחרונים השפעה על התינוק לאחר הלידה, לדוגמא תינוק שאימו קיבלה תרופות מרדימות יוולד ישנוני, ויעבור תסמונת גמילה. לכן משתדלים לא לתת תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים (ואליום, קלונקס, ואבן, לוריואן). אפשר לפנות למכון הטרטולוגי שמרכז סיכום כל המחקרים על כל התרופות - טלפון 02-6243663. באופן עקרוני דווקא תרופות אנטיפסיכוטיות הן די בטוחות בהריון והרבה נשים שחייבות לקחת את התרופה הרו וילדו ילדים עם הטיפול. לגבי הנקה יש הבדל בין התרופות עד כמה הן מופרשות בחלב, אבל רוב התרופות מופרשות במידה זו או אחרת. לכן לגבי רוב התרופות עדיף לא להניק, מאחר ויש אפשרות לתחליפי חלב. גם זו לא המלצה גורפת ויש נשים שמקבלות תרופות ומניקות. אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך לגבי הטיפול.

מנהל פורום סכיזופרניה