תחליף לאסיוול

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/04/2013 | 22:09 | מאת: רון

לד"ר אהוד ססר, שלום. אני מקבל טיפול תרופתי של אלטרול 50 מ"ג 3 פעמים ביום, פרפנאן 8 מ"ג פעם ביום, ריספרדל 4 מ"ג פעם ביום וזריקת פלודקאט 50 מ"ג פעם בחודש, וגם אסיוול 5 מ"ג פעמיים ביום. בגלל מחסור של אסיוול 5 מ"ג (אין להשיג גם בבתי מרקחת פרטיים), איאלץ בקרוב לקחת תחליף לאסיוול. האם לוריוון 1 מ"ג הוא תחליף בעוצמה דומה לאסיוול 5 מ"ג? אם לא איזה תחליף כן יכול להחליף אסיוול 5 מ"ג? לוריוון 2 מ"ג? (לא להיבהל מכמות התרופות, הטיפול התרופתי אמנם כבד, אבל בעזרתו אני מרגיש טוב, ובלעדיו - לא)

15/05/2013 | 10:42 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. המחסור באסיבל לפי הידוע לי הוא זמני וגם תלוי בבתי מרקחת ספציפים (יש בתי מרקחת שעוד יש במלאי). לגבי המקרה הפרטי שלך לא אוכל להתייחס דרך פורום אינטרנט, אולם באופן כללי ניתן לומר שטיפול בתרופות מהסוג של אסיבל (בנזודיאזפינים) בד"כ לא ניתן לאורך זמן אלא לתקופות מוגבלות (מסיבות שונות של יעילות, סבילות, התמכרות ועוד). כמו כן מינון של 5מג פעמיים ביום ממליא אינו מינון גבוה, ובד"כ לא צפויה החמרה מהותית אם תהיה הפסקה בטיפול. אם בכל זאת חייבים תחליף, כל תרופה מהקבוצה של בנזודיאזפינים יכולה להתאים, כגון לוריון, וובן, קלונקס, וכד'. לגבי מינונים מדוייקים - יש להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה