סכיזופרניה ללא רמיסיה לאורך שנים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

18/02/2013 | 21:45 | מאת: סי

בנותי, אובחונו לפני 13 שנים כחולות בסכיזופרניה, ולאחר אין ספור תרופות מטופלות היום בלפונקס, קלונקס, טופומקס(נגד התקפי אפילפסיה וייצוב מצב רוח)פרוטיטיאיזין. למרות כל התרופות אין רמיסיה מלאה אף פעם, ועדיין עם הזיות שמיעה וראיה פרנואידיות. התעניינתי בגריה מגנטית אבל זה אינו מתאים להן בגלל שהיו להם התקפים אפילפטיים בעבר(בגלל הלפונקס), והבעיה זה ההזיות ולא חוסר תפקוד. לא ניתן להעלות את מינון הלפונקס, היות כשניסינו היו התקפים אפילפטיים(כבר שנים לא היו). אני כבר די מיואשת, אחרי כעשר שנים בשימוש בלפונקס אין הטבה מבחינת ההזיות. הן אומנם עובדות ומתפקדות באופן יחסי טוב.האם יש עוד משהו שניתן לעשות?

23/02/2013 | 15:21 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לאבחן או לטפל דרך פורום אינטרנט. באופן כללי ניתן לומר שאכן יש מקרים המציגים עמידות לטיפולים תרופתיים שונים. האפשרויות הטיפוליות בד"כ כוללות: 1) מתן שילובים תרופתיים (גם עם לפונקס). 2) שילוב עם טיפולים פסיכולוגים היכולים גם לעזור עם ההתמודדות עם הסימנים החיוביים (אם לא בהפחתת עצמתם) כגון CBT ועוד. 3) שילוב עם טיפולים לא תרופתיים כגון ECT או גריה מגנטית. 4) טיפולים משפחתיים גם יכולים לעזור למטופל וגם למשפחה במתן כלים להתמודדות. יש מסגרות רבות בקהילה כגון (בין השאר): מל"מ (מתמודדים למען מתמודדים) http://www.malam.org.il/, ממ"ן (מרכז למידע ושיתוף לקהילת משפחות מתמודדי נפש) http://www.maman.org.il ועוד. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה