סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/10/2010 | 08:14 | מאת: מיואשת

שלום לד"ר היקר! מקווה שתהיה לך הסבלנות לענות לי. בעלי חלה במחלה לפני כ- 6 שנים, הוא מטופל בריספונד 2 מג' ליום. ללא הכדורים התפרצות המחלה היתה במרווחים של שנתיים וזאת רק בעקבות מתח או אירועים רציניים. ההתפרצות האחרונה היתה לפני כחצי שנה וכאמור מאז מטופל בריספונד 2 מג'. הבעיה היא תופעות הלוואי. לבעלי תסמינים כמו של דיכאון למשל את כל הדברים שאהב לעשות ועיניינו אותו אין לו חשק לעשות שזה אומר: כל הזמן רוצה לישון, לא מתקלח מרצונו לא מתגלח (בעלי היה מאוד אסטטי) חוסר חשק לאכול, איבד עיניין במין, בקיצור אפטי. שאלותי הם: האם ניתן להפחית במינון? האם יש כדור אחר שהייתה ממליץ עליו? אני מודעת לסיכון שבמצבים שכאלה המחלה עלולה לחזור, אבל האם ניתן להפחית מינון ובמידה ומזהים את הסימנים הראשונים להתפרצות המחלה להגדיל את המינון? חייבת את עזרתך איבדנו את איכות החיים. אודה לכל מי שמזדהה עם המצב או מכיר אותו ויכול לעזור לנו. בתודה מראש.

26/10/2010 | 12:55 | מאת: לינה

סבלנות , סבלנות , סבלנות. יהיה טוב . אימא שלי חולה 10 שנים ויהיום טפו טפו טפו אני מרגישה שהיא חזרה להיות כמו כל אדם נורמלי. אם לא מלחיצים אותה :)

04/11/2010 | 22:50 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום וסליחה על האיחור בתשובה, הייתי בכנס בחו"ל. את אומרת שבעלך סובל מתסמינים של דכאון כגון חוסר חשק, חוסר הנאה, חוסר עניין במין, אפטיות. יכולים להיות מסבר הסברים, בין השאר: 1) דכאון (שנפוץ במיוחד לאחר התקף פסיכוטי). במקרה כזה ניתן לטפל בתכשירים נוגדי דכאון. 2) סימנים שליליים של המחלה (ראי גם דיונים אחרים בפורום). במקרה כזה הטיפול אינו פשוט וכולל היבטים שיקומיים וחברתיים. 3) תופעות לוואי של הריספרדל, בעיקר אם מדובר בעליה ברמה של הורמון בשם פרולקטין. ניתן לבדוק זאת בבדיקת דם פשוטה. יש לפנות לפסיכיאטר המטפל כדי לעבור בירור מעמיק במה מדובר ולקבל טיפול בהתאם. בכל מקרה, לפי מה שאת מתארת יש סבירות גבוהה שמדובר בדכאון ואין סיבה שלא לקבל טיפול. המינון של ריספרדל (2מג) הוא נמוך יחסית ונדיר שיש תופעות לוואי במינונים אלה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה